Vegyes érzelmek...
Hol is kezdjem.... A Suzukinak egy olyan adu van a kezébe, amit sajnos egyéb márkakereskedések nem tudnak vagy nem akarnak bedobni. Gondolok itt a kedvezményes használtautó beszámításra, ajándék casco, kedvezményes hitelkonstrukciók, alacsony biztosítási ajánlatok. Ezeket az érveket figyelembe véve mi is ezen márka mellett döntöttünk. Volt egy igen szervizigényes 10 éves F Astránk amitől szerettünk volna megszabadulni, illetve olyan autót kerestünk amiben kisgyermekes pár lévén könnyedén elfér a gyermekülés, babakocsi, kacatok. Tehát családi autót kerestünk suzukiék háza táján. A kereskedésben lévő úr nagyon készséges volt és az Ignis - modellt ajánlotta. Az autónkat igen kedvező áron számították be. Egyéb márkákat is megnéztünk, de kb. fele annyit kínáltak az astráért mint itt, viszont a nagy magyar átlaghoz hasonlóan kezdő befizetésünk a kocsin kívül nem igazán lett volna. Döntöttünk, két hét múlva egy 1.5-ös full felszerelt modellel büszkélkedhettünk. Nekem volt céges autóm, így elég keveset volt használva, igazándiból akkor mutatkoztak a hiányosságok amikor munkahelyet váltottam és állandóan a suzit nyűztük, azzal mentünk mindenhová. Pozitívumai közt tartom számon, hogy a biztosítása igen alacsony, a fogyasztása városban araszolva klímával 8l, autóúton ugyanígy 6,5l, autópályán(nah ez a necces)10-10,5l tartósan 130-140-es tempóban. Igazándiból azoknak ajánlom akik napi szinten keveset mennek(iskola,óvoda,munkahely). Gyakori hosszabb utazások alakalmával számolni kell a kedvezőtlen fogyasztással, az ülések kényelmetlenségével, a gyenge klímával, mérhetetlenül hangos motorral és szélzajjal, a silány minőségű és igénytelenül összerakott belső burkolatok koncertjével. Éppen szabadulunk tőle, úgyhogy még egy tanács, ha nem ragaszkodik az új kocsihoz, akkor válasszon egy megkímélt 1-2 évest, mert hihetetlenül nem tartja az árát! Mi 3.290.000 Ft-ért vásároltuk, és most örülhetek, ha kapok érte 1,6M Ft-ot, pedig van még rajta 1,8M hitel ami elég gáz. Persze megint kényszerhelyzet, ha visszaviszem a Suzukiba kinullázzák és hozhatom a másikat amivel megint így járok... :) A szervizről csak annyit, hogy 2007 novemberében összetörtek, két hónapig ültek rajta, csere autót nem kaptam, nagyon gány munkát végeztek, 5X vittem vissza!!! Hülyének nézik az embert, kb. 200ezerbe került, hogy máshol rendbe hozassam azt amit elvileg az okozó biztosítója kifizetett nekik a javításért! Egy marék lepkének is nagyobb a szakértelme, mint a Hollós Művek összes lakatosának!A komplett biztosítási ügyintézés is csak azt takarta, hogy az ő pénzük meglegyen a javításért, fél év elteltével még mindig magamnak intézem az okozó biztosítójánál az értékcsökkenést!
Összességében nem rossz autó, de 3,5milláért már lehet kapni komolyabb műszaki tartalmú és biztonságosabb, korrektebb szervizháttérrel rendelkező modelleket is, ami talán(sőt biztosan...)értéktartóbb is a magyar tömegcikknél.
- Igazándiból semmi, az ülés nyekergett úgy 1évesen amit a WD-40 orvosolt házilag :)
- Műszerfal, illetve a csomagtérben lévő műanyagok a megvételtől számítva zörögnek.
Suzuki Hollós Bp.XXII. Háros u.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra F 1,6 16v | Következő autója? | Seat Leon |