Metálkék angyal
2004.08.18.-án vásároltam, egy GLX-es felszereltségű középkék metál ignist semmi baja nem volt meg.Hozzá kell tennem előtte egy honda civic 1.5 Vei autóm volt, így van egy kis összehasonlítási alapom hisz az egy igazán sportos gép volt. A két autó dinamizmusa túlzás nélkül mondhatom, hogy azonos. Az ignis hátránya a magas építés és a rendkívűl gyege futómű, ezeket leszámítva elfogadható családi autó. A futómű problémáit ültetőrugó segítségével, és 15´-os alufelnivel sikerült mérföldekkel javítani.Ezekkel a kis átalakításokkal már sportosan is lehet vele közlekedni.A kényelem az elfogadható az ülések oldaltartása nagyon gyenge. A hátsó futómű merev tengelyes megoldása miatt előfordul, hogy 120 fölött kanyarban bizony dobja a fenekét és bizony e-miatt az egész autót billeg.Viszont ennek a konstrukciónak nagy előnye, hogy sokat fog üzembiztosan kibírni. Az első futómű stabilizátor rudazatát tartó bilincs ebben egy gumi gyűrü van, egy pitiáner megoldás, mert ha belemegy a por olyan recsegő hangot ad mintha féltengelyes lenne az autó. Könnyen kiküszöbölhető, ki kell lazítani a bilincset és bezsírozni gumi perselyt. Igaz ugyan, hogy a zsír megeszi a gumit de legalább a rudazat csavarodását nem lehet hallani. A motor rendkívül jó megbízható hibátlan.Az általam kisajtolt végsebesség 185km/h, a honda csak 10-zel ment jobban, és ha figyelembe veszem a két karosszériát, ez szerintem nem rossz teljesítmény.
- A hőfokmérő jeladóját cserélték garanciába, azóta semmi!!!!!!!!!
Carmó Suzuki Mátészalka
Tamás, Gyuri