Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1,3 GLX

Kiscsávó

A véleményem? IgnIS-IS.

Jó:
Végre egy kisautó, amit nem Barbie-babáknak vagy fantáziátlan kockafejeknek készítettek: a formája vagány, szinte tökéletes! Fürge, gyors, nekem a futóm?ve karakterisztikájával semmi bajom, ha kemény, hát kemény. Cserébe szinte mindent kibír, beleértve még a romániai utakat is. Pedig azt hittem, annyi kátyú már sok lesz neki. A m?szerfala imádnivaló, beleértve az ég?vörös fényt is, ami az egyik nagy kedvencem a beltérben. Az elektromos szervokormányt is szeretem, észrevétlenül változtatja a karakterisztikát, szépen a kezem alá dolgozik. Korábban volt egy 1.3-as Swiftem is, azt is kedveltem, de ég és föld a különbség.

Rossz:
Hát, van az is... Ha a légkondit bekapcsolom, mintha egy másik, nyúlós, er?tlen motor kezdene dolgzni az autóban - és ez roppant idegesít? tud lenni. Az ülések és az üléspozíció a Swiftben nekem sokkal kényelmesebbek voltak, de mondjuk ez sem egy katasztrófa. A gyári hifi elég fapados, ami még elviselhet? lenne, de vagy két hete elkezdett hülyéskedni, hol lejátssza a cédéket, hol nem - és ez már tényleg nagyon idegesít. Méghogy Blaupunkt.... A Swiftben öt évig ment egy Clarion minden gond nélkül. A sebváltó hátamenete egy szégyen, tízb?l legalább hatszor mégegyszer rá kell kuplungolni, vagy nagy reccsentés kíséretében a helyére rántani - mostanában az utóbbi módszert alkalmazom. Van egy L200-as Mitsubishim, annak a váltója fényévekkel jobb, pedig az egy teherautó. Ja, és a váltókar b?rnek kikiáltott borítása folyamatosan vedlik - vezettem már vagy nyolcvanféle autót, de ilyet még nem is láttam. A kalaptartó teljesen komolytalan, nem is merek rápakolni semmit. A m?anyagok egyébként általában is elég gagyik, szerintem a magyar meg a kelet-európai beszállítók ennyire képesek - de akkor a Suzuki meg miért nem fingatja ?ket? És a végére hagytam a legnagyobb problémát: százhúsz fölött erlkezd vedelni, mint az állat, és százhatvannál autópályán megiszik vagy tíz-tizenegy litert százon. Na ne máááár, könyörgöm! Kíváncsi lennék, milyen m?szaki titok lappang emögött a hajmereszt? viselkedés mögött...

Mindezek ellenére jól megvagyunk, hiszen e világon semmi sem hibátlan, én sem, de még a barátom Lexusa sem. Csípem a búráját a kis dögnek, de még jobban csípném, ha a Suzuki kicsit jobban odafigyelne a beszállítóira.

- Eddig semmi

Suzuki Vitai, Eger
Gyorsak, pontosak. Igaz, azt nem tudom, mindent rendben elvégeztek-e, mert laza vagyok, nem ugrálok az utó körül. Törzsvev? vagyok, remélem, rendesen bánnak az autómmal.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Megbízhatóság (10) Vezetett km 32000
Előző autója? Swift Következő autója? Suzuki Grand Vitara (az új)
Verdikt (7.1/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)