Jó döntés volt
Az ok, amiért leírom a véleményemet, némely autóstársam népítélete. Többen szerintem nincsenek tisztában azzal, hogy ez egy 2,5 milliós autó. Kifogásolják, hogy 130 fölött zajos, meg hogy hosszú úton kényelmetlen. (Mégis, 500 km után melyik autóban esik jól ülni?!) Szóval, nem tudom milyen úttartást, meg luxust hiányolnak itt egyesek ennyi pénzért. Miközben viszonylag olcsó fenntartani, jól felépített, és még nem is ronda.
Szinte mindenki megemlíti a merevtengelyt. Direkt ezért ültem hátra egy 230 km-es úton, ráadásul nem is autópályán, és az ég világon semmi bajom nem volt a kényelemmel.
Aztán itt 8 fölötti fogyasztásokról olvasok. A legkevesebb 6,0, a legtöbb 6,7 volt, amit idáig mértem. Igaz, nem megyek 120 fölé, és piros lámpához közeledve sem nyomom a gázt. Ha valaki meg nem figyel a lábára, az nem tudom, min csodálkozik.
Amelyik kritikával egyetértek, az a viszonylag kis tankméret. A magas ülés a legnagyobb előnye, egyetlen szépséghiba, hogy magasra állítás esetén a kormány eltakarja a szemem elől a kilométeróra felső negyedét. Ez azért bosszant.
Egyszóval apróságok valóban vannak vele, de szerintem ezért az árért nem igazán tudnék más olyan autót venni, ami 93 lóerős, viszonylag nem fogyaszt sokat, magas, nem kerül sokba a biztosítása, és nem szokása lerohadni.
Aki meg hatalmasat csalódott benne, legközelebb vásárlás előtt próbálja ki azt az autót, amelyiket meg akarja venni. Nekem teljesen megfelel.
- Semmi
Még csak ezres átvizsgálás volt
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | swift 1.0 | Következő autója? | – |