Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis GS speciál limit

IGNIS 1,3 GS special

A gyári 185/60 R15-ös gumik mellett billegésnek megcsúszásnak nyoma sincs. Az 1,3-as VVT motor kissé zajos, és sokat fogyaszt. Városban nyáron 9-10l / 100km télen 10l alatt ritkán mérek fogyasztást, bár igaz rövid távokat megyek. 90-110 km/h országúti tempónál 6-6,2 130km/h-nál már 8-8,5 körül fogyaszt. A sebességváltás hideg időben bemelegedésig nehézkes. Magas épitésű, és viszonylag kényelmes autó, a gyári üllésfűtés egyszerüen fantasztikus.(és végre nem a "földre" ülök). A gyári rádiós szett semmirevaló pedig elvileg márkás lenne.(gyenge vétel) Kifejezetten zavaró a belső tükör, normál magasságú ember nem látja a sebességmérőt a kormánykeréktől. A csomagtartóból kispórolták a világítást. Hiába van a hátsó ülléseknél belső világítás a kalaptartó miatt a csomagtér sötét. A kaszni fényezése silány (tanuló munka), a legkissebb karc is örök darab. Ennyi pénzért fullos új autót nem kapni. Bár a városi fogyasztásával nem vagyok megelégedve, összességében megbízható jó kocsinak tartom.
Búcsú az Ignistől.
Lassan 3 éves, és a gyártását befejezik. Beszámítási értéke elég karcsú. Mi lesz, ha nem forgalmazzák??? Bukta 1Milla.
A fogyasztása sok, bár szerintem a gyári adatot egyik Ignis sem tudja. Ebből a szempontból átverés volt! A fékek 25000 km után siralmasan lekoptak.
Ezentúl a Swiftesek táborát erősítem.

- A vezetőüllés nyikorgott, recsegett, és mivel gyárilag fűthető körülményes volt a javítása, konkrétan egy fél napot ültem a szervízben. A kuplungot 15000km-ig háromszor kellett beállítani. Gyárilag nem volt elég olaj a sebességváltóban, ciripelt az ötödik fokozat. A bőr sebességváltó gomb évente totál lekopik. Gariban javítva, precízen.

LIMUZIN AUTÓHÁZ DEBRECEN

Fenntartási költség (3) Évjárat 2004
Előző autója? Swift 1,3 GL Következő autója? Suzuki Swift 1.5 GS
Verdikt (6.7/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)