Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1.3 GLX

Igi baba,köszöni jól van.

Corsábol ültem át az Ignisbe.Elegem volt az állandó kisebb nagyobb hülyeségekből.Mondjuk a népitéletet megnézve az agyon sztárolt Német autók alig 7.5 ös átlagot érnek el.Erről ennyit.Többször kipróbáltam az Ignist,mielött megvettem.Tudtam mit kapok 2.5 milláért.Eladni nem akarom,igy nem érdekel,hogy a felét se éri 4 évesen az új árának.A fentartása viszont bagóba se kerül.Olajcsere 15 ezrenként és ki is merült a szervíz.Még egy izzót se kellett cserélni a négy év alatt.A motor 3000 ezerig csendes és átlagos menettulajdonságokat mutat.Efelett viszont megjön a hangja,de az ereje is rendesen.Pl elözésnél, 70-nél vissza harmadikba,oszt adjad neki 120-ig húz mint az állat.Föl 4-be.A corsa gyíkfing volt ehhez képest.A fogyasztás sem vészes.Többször is mértem.Legutóbb januárban -4, -8 fokban.Tank teli.Mentem vele 100 vagy 200 kilómétert,ismét tank teli. 7.3 átlag jött ki úgy,hogy a megtett út 70% vároban furikázás,reggelente a gyerek oviba stb.Nyáron ez kb 0.7 l rel kevesebb.Négy embernek elegendő a hely.A futómű kicsit kemény,de nem zavaró.Mentem vele egy huzamba 350-400 kilómétert is és nem lett semmi bajom.Érdekes.Természetesen vannak gyenge pontjai(hülye helyen levő csomagtérvilágitás,magasan levő gázpedál,sajtreszelő érdességü üléshuzat,gyenge cd-s rádió,meg mittudom én.De müszakilag minden jó,minden működik és ez a lényeg.A Suzukikat ez tette népszerűvé hiába is fikázzák sokan.Télen-nyáron pöcre indul.Nem egy, régebbi Suzuki taxi ill tanuló autó van,lásd akár itt a népitéletben amelyek túl vannak a 300 ezer kilóméteren minden zokszó nélkül.

- csak a kötelezőszerviz

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? corsa Következő autója? marad ez
Verdikt (8.4/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)