Felemás érzések
Ez tulajdonképpen 2 autó merthogy a feleségemnek és nekem is ez van 3 hét különbséggel vettük át. Az enyémbe mostmár több mint 16000 km van a feleségemébe 10000 körül (5000 én tettem bele). Előtte 1996-os Swiftem volt (GLX-C 1,3). 9 év 100000 km-rel. Hát nem jobb, mint az volt. Bár arra egy Trabantról tértem át, lehet hogy csak akkor nagyobb volt a különbség. Az érdekesség, hogy két majdnem egyszerre átvett kocsi között ekkora különbség legyen. Az enyém, a fütyülős (lásd a hibalista), kuplungja középen fog nagyon puhán, a feleségemé alul és keményen. Fulladok is vele mikor átülök. Az enyém gyorsulása egy rakás szar, mintha dízelt taposnék, a feleségemé egész jól megy. Mégegyszer hangsúlyozom: mind a kettő 1,5 GS három hét különbség, na jó az enyém nem metál, de hogy ennyivel szarabb legyen. Az üzembiztonsággal eddig nem volt gond (a Swift is jól teljesített). Bár amikor belső szellőzésre kapcsolok, akkor is jön be kintről kissé a büdös, érdekes ebből a szempontból is jobb a feleségemé. A fogyasztása is elég soknak tűnik. Szóval ambivalensek az érzéseim. Igazából jobbra számítottam a régi Swithez képest, de legjobb esetben is ugyan olyan. Jó-jó van benne elektromos ablak elöl, bár az emelőmotor dudora nyomja a térdemet, a lábam is sokszor beleakad a gázpedál melleti (talán a légkondi) dobozba. Persze magas építésű instabil, a seggét lazán arrébb teszi egy-egy kanyarba fél méterrel is, csak az ügyességemen múlik az árok vagy a szembejövő tégláskamaz elkerülése. Pl téli gumival sokkal stabilabb, a nyári széles könnyűfelni valahogy nem lett hozzá kitalálva. Az ülésfűtés hiányzik. Valahogy az-az érzésem, mintha ez enyémet már használták volna, pedig nullkilométeresen vettem át, ettől hat motorikusan lestarpáltabbnak, de úgyis kiröhögnének a szalonban, ha megemlíteném. Azért több Ignist nem veszek, Suzukit még lehet.
- Nem romlott el semmi. Gyárilag fütyül a menetszéltől 60 km felett. Azt mondták rossz a szélvédő illesztése, de nem mertem kicseréltetni, lehet hogy rosszabb lesz.
Suzuki Pest
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |