Fekete vipera
Első új autóm, főleg a friss anyuka feleségem miatt választottam, aki nem egy Fittipaldi, így egy könnyen vezethető, városban jól használható autót akartunk, amit a kisbabával és a kismamákkal nyúzhatnak, ezzel nincs is semmi baj, mert 2,5 év alatt gond nélkül bírja ha néha "reccsen" a váltó, felmegy a járdára és a mostani viharos időkben is simán viszi a vizesárkokat. Az 1,3-as motor 4000-fordulat felett ér valamit, lehet hegyezni, megy mint a vadállat, országúton viszont elég gyengusz, nyomaték kevés, érdi emelkedőnél vissza kell kapcsolni, ha tartani akarod a sebességet.
130 felett már zajos. hosszú távon kényelnetlenek az ülései.
De a legdurvább a futómű. A tervezőt végigvezettetném a régi Szentendrei út keresztbordáin, amin a merev hidas förmedvény hatalmas csattanásokkal nyel el, a tizedik után megbánod, hogy ezt vetted az biztos. Klíma király, ülésfűtés egy fokozatú: vagy nincs, vagy leégeti az aranyeret, de hasznos dolog akár nyáron is. Gyári CD-kidobtam, cseréltem egy mp3-lejátszóra, de így a műszerfal órája többé nem állítható, mert azt csak a gyári fejegység(?) tudta, egyébként a gyári hangszórókat is kicseréltem, de a kis méretek (elöl 10 cm, hátul 13 cm) nem biztatnak csoda dolgokkal.
Ami még idegesít az a fogyasztás, ami 7 alá nem vihető, igaz 8,5-nél sem mértem többet, de én egy ilyen kisautótól sokallom. A gyári Continental gumikat ki kellett cserélni (hálistennek garanciában), mert jó régi abroncsokat raktak rá amik hosszában repedeztek meg. Vezetési élménye síma utakon egész kellemes.
És persze buktam mint állat, már több mint egy milliót, aki ignist akat venni csak használtat és mindenféleképpen próbálja ki mit csinál rossz utakon, egyébként bátran lehet ajánlani, mert nem rossz autó, igaz túl jó sem.
Most, hogy jól állt a forint, sikerült megszabadulni tőle, csak 200 000 -et kellett ráfizetnem! És abszolút nem hiányzik, soha többet szabadidőautó, merev tengelyes futómű és igazából új autó is minek?
- 2 év után az összes gumi berepedezett, csere
- Következő szervíznél féktárcsát kell cserélni
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Xsara | Következő autója? | ?? |