Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1,3GLX

Ez kell a magyarnak

Először idegenkedtem a típustól, mégiscsak egy Ignis, gondoltam, de amikor először vezettem megváltozott a véleményem. 2003-ashoz képest igen modern tetszetős a beltér(hasonlítsd össze pl egy 2004-es Puntóval), a műanyagok minősége megfelelő nincs az a gagyi benyomás mint pl a Renaultokban. Kényelmes a be és kiszállás, jó a magas üléspozíció.

Az utazási komfortot csak a hátsó merev tengely menettulajdonságai csökkentik. Nagyon durván feszes a futómű, megérzi a legapróbb kátyút is, kishíjján egy aprópénzt is megérezni, viszont jó minőségű úton ez előny, de az nincs hazánkban. Szélzaj nem jelentős nemzavaró nagyobb sebességnél sem.

A motor: A 92lovas motor nagyon viszi a kasztnit 1 személlyel, üresedő benzintanknál:). 2500-as fordulatig gyakorlatilag semmi 3000 felett úgy megindul hogy szabályosan présel az ülésbe. Még 5.sebességi fokozatban is szépen gyorsít, nem kell visszaváltani egy 90kmph-s előzésnél. Ez csak egy személyre vonatkozik, ha négyen öten ülünk benne, netán még csomagok is vannak, és még a tank is tele van akkor totál halott, ebben az esetben nem kell tartani az ülésbepréselődés jelenségétől, pörgetni kell a motort hogy mennyen egy parányit is.
A váltóáttételezéssel vannak gondjaim, túl rövidek és egy 6.gang elférne. 5.fokozatban 1500-nál 50kmph 100kmph-nál már 3000rmp. Vákuumban képes lenne a 200kmph-ra is viszont 160körül találkozik azzal a szembejövő légmennyiséggel amit a motor ereje már nem tud leküzdeni, így itt a vége valahol.

Havi 2000km-t megyek vele városon kívül 80-90-es tempóval 5,3-5,5 l/100km-el el lehet közlekedni vele, teljesen baráti. Eddig mindig indult simán gyakorlatilag semmi gond nincs vele csak tankolni bele és megy, egy dolgos kis gép merem ajánlani mindenkinek.

- Csak apróságok vannak, de ezek is bosszantóak tudnak lenni: - -Vezetőoldali napellenző rögzítése adta meg magát, menet közben random leliffent(idegbajt lehet tőle kapni) 5000Ft - -Hátsó ablakmosó vezetéke szétcsúszott és a kalaptartóra folyt az összes mosófolyadék, ezt maszekban megoldottam de nem volt egyszerű, alig lehet hozzáférni.

Magam végeztem a karbantartási munkákat.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 20000
Előző autója? Következő autója? Corsa CDTI vagy Grande Punto JTD
Verdikt (9.0/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)