Én vagyok ilyen "szerencsés" az Ignissel?
Nem volt 4 éves az autó amikor megvettem. Az előéletéről annyit tudtam, hogy ki volt vonva a forgalomból fél évet. Amikor megvettem 47000 km volt benne. Vidéken vettem, pénteken, vasárnap már jelzett a "katalizátor" lámpa. Vittem egyik szerelőtől a másikig....mi lehet a baja. Nagy nehezen találtam egy embert aki kiolvasta ahibakódot: első lambdaszonda. Mindenki más katalizátort akart velem cseréltetni.
Nem működött a központi zár, állítólag lemerült az elem a távirányítóba. Persze lett belevéve elem, de akkor sem működik. Irány a márkaszerviz....ítélet: Ki kell cserélni a távirányítót. Azért megnézettem egy villamosságissal....ő megtalálta a hibát: rossz az 5. ajtó zár.
Megyek az utamon már teljes nyugalomban mert ki lett cseréve a lambdaszonda is és a központi zár is működik.....erre hoppá....nem mutatja a km óra azt, hogy mennyivel megyek. Ismét irány a villamosságisom....ítélet: km jeladó. Kiszedték a régit és csodálkoztak, hogy lehet ez az alkatrész sáros.
Aztán vizsgánál szólt a szerelőm, hogy valami nem jó az elejében.....toronycsapágycsere....
Egyik nap a kesztyűtartó kilincs tört el, rá két hónapra az 5. ajtó kilincse maradt a kezembe. Megnyugtattak ez típushiba.
Aztán következett kb 1 év nyugi....most megint ontja a hibákat.
Megint kigyulladt a katalizátor lámpa...már okosabban mint az elején egyből ahhoz a pasihoz mentem aki a múltkor is megmondta mi a hibája a kocsinak. Sajnos nem jó hírt mondott....katalizátor rossz és a hátsó lambdaszonda se úgy működik ahogy kell.
Közben el kezdett zúgni a váltó is....kiokosítottak...ez is típushiba: nyeles tengely csapágy...
És a kuplung se jó, szóval jó lenne egyszerre cserélni a kettőt.
Jövőhéten vár a kocsira katalizátor csere, váltó és kuplung javítás. És valami kanyarogás stabilizátor vagy mi is rossz rajta...azt is ki kell cserélni.
Én vagyok ilyen peches vagy másnak is volt ennyi baja a kocsijával. Előtte Swiftem volt. 0 km-esen vettem és 10 évig volt nálam. Azzal semmi gondom nem volt.
- -5. ajtózár - -Toronycsapágy - -Kesztyűtartó kilincs - -Km jeladó - -Első lambdaszonda - -5. ajtó fogantyú - -Katalizátor - -Hátsó lambdaszonda - -Nyelestengely csapágy csere - -Kuplung csere -
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 52000 |