Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1.3 vvt

Az 1.3-as halhatatlan

Elöször is azzal kezdeném,hogy muterom autója,de mivel rendszeresen használgatom "fű alatt" (17 leszek,s nincs még jogsim) ezért tudok róla pár szót megemlíteni!:)

A rossz tulajdonságokkal kezdeném:
Az autó futóműve jó,de mivel magas ezért elég könnyen billeg kanyarokba,szerintem ezen egy szélesebb gumi segíthet!
A karosszéria nem a legtökéletesebb,szóval azt mindenki tudja hogy nem a legmasszívabb.
A váltó hátramenetbe kapcsoláskor recseg néha,ilyenkor ismét rákell kuplungolni!

És most a jó:
DE cserébe egy nagyon jó kis pörgös moci van benne!
A motor 3 ezres fordulat alatt város nézésre alkalmas inkább,de 3500-as fordulatnál már érezni hogy valami készülődik és 4000-es tartománynál meg egyszerűen olyat húz,hogy az hihetetlen egy 1.3-astól és ez kb 6500-ig érezhető.
Lehet viccesen hangzik,de bármilyen 1.4-es ellen kiálnék vele, néhány 1.6-os ellen is! Persze itt nem az RX8-ra és CRX-ekre kell gondolni
A fogyasztása nagyon jó,muterom olyan napi 140 km-t megy vele és olyan 5-5.5-et eszik!
A motor alatt egy olajcsepp sincs,sok új autóval ellenben.
Könnyen meglehet szeretni,kezelhetősége és megbízhatósága miatt!

- Egyszer az egyik kilincs rosszalkodott,de pillanatok alatt orvosolták!

Pécs

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Uno 1.3 d Következő autója? mekem az az első lesz :) de, !!csak japán!!
Verdikt (8.6/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)