Abba akarok átülni......
Abba akarok átülni.....,mondogattam magamnak amikor megláttam az utcán és a szervízben(amit igen ritkán látogattam).Előtte Suzuki Swftem volt 1994-es gyártású,de soha sehol nem hagyott ott és ezért is esett a választás az Ignisre,amit azóta sem bántam meg.Sajnos csak használtra volt pénzem és megvettem egy 2004-es GLX-AC felszereltségű autót 2008-ban 60000 km-rel.Kívül-belül megkímélt volt,minden működött rajta és most is kifogástalanul működik.Újat azért sem érdemes venni,mert szerintem óriási az értékvesztése.Annak dacára vettem meg,hogy rosszat is és jót is olvastam vegyesen az értékelésekben.
Nos a rosszak: szerintem kicsit sokat fogyaszt 8.-liter. az üléseknek nincs oldaltartása,kevés a csomagtartó 225.-literes alapban, a gyári fényszórók nevetségesek(talán egy petróleum lámpával többet látnék), a kormány nem állítható csak az ülés.
Most a jók: vettem bele egy osram megalight +50% izzót,na az kiváló,nagyon jó a légkondi,ha lahajtom az üléseket akkor kb:1 köbméter helyet kapok,A CD-rádió szerintem jó,a müszerfal világítása kiválóra sikerült,magas felépitmény ezért kiválóan alkalmas terepre is.
Hát ennyi a tapasztalatom 1 év alatt mióta nálam van.Szervízbe csak azért kellett vinni,mert olajat cseréltek.Ezen kívül teszi a dolgát és megy csak megy.......
Nem értem azokat az autósókat akik a hátsó rész elpattogásáról beszélnek,mert ilyet én nem tapasztaltam.Olajat egy grammot sem fogyasztott a két intervallum között.A maximális sebességem az óra szerint 190km/h a Német sztrádán Miskolc fele.A 140km/h sebességet simán viszi utazóba.(többet meg minek).4 személynek kényelmes még hosszú útra is,de a vezető ülésemet még 1-év után sem tudtam rendesen beállítani.
Azt azért megkérdezném az illetékestől,hogy ki volt az a barom aki acsomagtér világítást a kalaptartó fölé tervezte,de egy kis ügyességgel ezt is kiküszöböltem,mert beleszereltem egy Swift világítást.
Vétek volna összehasonlítani 3-4 miilió forintos autókkal,mert ez nem az,de azt állítom,hogy mindennapi használatra kiváló.
Ennyit szerettem volna,de még később beszámolok he lesz valami fontos dolog.......
- Még nem romlott el rajta semmi
Nem voltam szerelőnél mert nem kellett
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Swift 1994 | Következő autója? | Egyenlőre marad ez |