Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1,3 GL

A fehér kocka

Első saját kocsi, családi 105-ös Skoda után maga a mennyország, viszont a 1,9-es céges Golf után, hát...

Ami tetszik: jól pakolható, megy mint állat, viszonylag erős motorja van, olcsó fenntartani (szervizenként kb. 15 rugó). Fogyasztása nem rossz, de lehetne jobb is. 6 liter alá nem nagyon sikerült menni vele. Tetszik a műszerfal, belül más nem nagyon... Megbízható, még sosem hagyott cserben, soron kívül csak egyszer volt szervízben az első futómű miatt.

Ami nem tetszik: Kárpitozás gyatra minőségű, gyakorlatilag kézzel kibontom fél perc alatt. Műanyagok sorjásak szinte mindenhol, de hát ennyi pénzért nem is vártam mást. Szélvédő mosásakor a hátsó ablakra is folyik a víz, az első futómű már a vétel óta ráz, és hiába szedték szét a szervízben darabokra, nem sikerült megcsinálni. Azóta a tengelyen centíroztatom az első kerekeket, az segít egy kicsit. Kézífék bowdenje lelazult az elején, de ez szerintem normális. Kanyarban billeg nagyon, futómű nagyon kemény, minden kavicsot megérezni vele. Ülések oldaltartása rossz, ülőlapok rövidek (biztos 120 centis japánokra tervezték). Ennek ellenére azért hosszú távon is lehet vele kényelmesen utazni (vezetőülésben legalábbis, hátul szerintem ember nem bírja fél óránál tovább, bár én még nem próbáltam annyi ideig...) Váltó főleg 1-2-esben sír szegény, és ráadásul ez normális. Hallani ahogy a fogaskerekek egymásba kapaszkodva próbálják előre taszigálni a kocsit az úton...

Összességében meg vagyok vele elégedve, 2milláért mit vár az ember új autónál. Ennyiért max. dácsiát lehet kapni - igen, így, kisbetűvel... Eladni nagy hiba lenne, fele árát már most elbuktam két év után. Mégegyszer nem venném meg újonnan, használtan pár évesen viszont jó vétel 1 milla körül, ha csak városban futkozni meg rövid vidéki utakra kell.

- Első futómű ráz, nem sikerült javítani

Suzuki Castrum

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? 105s Következő autója? Ford Focus 1,6
Verdikt (7.3/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)