Zseniális kisautó
A vásárlás előtt nagyon sokat segített az -akkor még kevés- interneten található vélemény és cikk, ezért szeretném leírni a saját véleményemet.
Egyre több probléma jött elő a régi autómmal, ezért minél előbb le kellett cserélnem. Az utóbbi időben nagyon megdrágultak a használt autók, ezért jöhetett szóba egy olcsóbb új autó, leginkább Dacia vagy Suzuki. Több kereskedőnél érdeklődtem, de Celerio próbavezetést sehol sem lehetett kérni. Leginkább a motor teljesítménye miatt aggódtam, ezért összehasonlítottam a teljesítmény adatokat a régi autómmal és a Dacia-val (kW, nyomaték, autó súlya, fogyasztás, stb) és végül a Celerio került ki győztesként.
Először a kuplung és gázpedál volt szokatlan, nagy gázadásokkal kellett elindulnom, de hamar hozzá lehetett szokni. Ez valószínűleg a háromhengeres motorokra jellemző. Leginkább országúton és autóúton használom, ehhez tökéletesen elegendő a teljesítménye. Autópályán sem vall szégyent, elég dinamikusan lehet vele közlekedni 120 km/h-ás sebességig, általában nem is szoktam ennél gyorsabban menni, de bírja a 130-as tempót is. Annak viszont nem ajánlanám, aki ennél gyorsabban szokott közlekedni.
Nagyon alacsony a károsanyag kibocsátása és az átlagfogyasztás nálam csak 4,3l/100km. Praktikus a belső elrendezése -sok rekesz, külön mobiltelefon tartó-, viszonylag jó az ülések oldaltartása és nekem tetszik a futóműve is. Magas sebességen a gumik zajosak, viszont a motor nem túl hangos. Négy felnőtt ember kényelmesen elfér benne. Városban és azon kívül is könnyű a közlekedés és a parkolás. A rádió CD-s és USB-s és a kedvencem a Bluetooth kihangosító; a telefonáláshoz külön gombok találhatóak a kormányon és a zenét is ki lehet hangosítani, ahol a rádiós kezelőgombokkal tudok hangerőt állítani illetve számot váltani is. Az ABS-re és az ESP-re eddig nem volt szükségem. A klímára viszont igen, ami nagyon jól végzi a dolgát de a teljesítményt érezhetően csökkenti, viszont túl vagyunk egy ~2500 km-es külföldi nyaraláson, ahol nagyon jól teljesített autópályán bekapcsolt klímával is.
Légzsákok és riasztó is található az autóban, elől pedig elektromos ablakemelők.
A hosszú leírásból is látható, hogy nagyon meg vagyok elégedve az autóval. Véleményem szerint ár/érték arányban a legjobb a piacon.
- Egyelőre semmi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2015 |