Mi ez, WagonR+???
A gombóc-Swiftet végül erre cseréltük és nem gondoltam volna, hogy ilyen jó döntés volt.
Ez méretben belül akkora, csomagtartója nagyobb, fogyasztása annyi mint a kisdízel Swiftnek, és stabil is.
A motor rendkívül halk, ugrós, ki lehet pörgetni rendeseen.
Kár egy kicsit a külsejérért, de a belseje egész szép, minden kapcsoló szépen kattan, a váltó precíz, finom akadó ponton kell áttolni egy ujjal. Az egész kocsit vezetve kis finom műszer benyomását kelti. Egészen jól kisimítja az útbordákat is, ne üt fel nagyot, ehhez képes normálisan kanyarodik, teljesen ügyesen megy. A váltója nagyon hosszú áttételű, előzéshez akár 3-asba is vissza lehet kapcsolni országúton. Kb. Ezt kellett megszoknom a kisdízel után.
Én kértem hozzá extrának 15-ös felnit, műanyag kerékív és küszöb csomagot.
Ez nagyon sokat dob rajta :-)
Ja és hogy miért WagonR-eztem a címben? Az a praktikum és helykínálat, ami abban volt ez ügyesen viszi tovább, csak mai köntösben. Az új Swift is erre a platformra épül meg a Baleno is, érdekes belegondolni, ugyanez a térvarázslat 40 cm-el hosszabban és persze nyilván szélesebben mennyire elképesztően nagy lehet már. Jó irányba megy végre a Suzuki.
Ez a Celerio nagyon emlékeztet méretében a 80-as évek ügyes térvarázsló kisautójára a Fiat Uno-ra, amivel 7 évig jártam. Szóval ez tényleg XL a picik között.
Mellesleg a csomagtartója elnyel egy rendes méretű, nagykerekű babakocsit (kerekeket nem levéve), még némi útipoggyászt, el se hittam, mikor bepakoltam.
Hátrányként kevés dolgot tudok mondani. Talán a gyenge minőségű vékonyka üléskárpitok nem lesznek olyan tatósak mint a 10 éves Swiftünk 200 ezer km után is hibátlan, erős szövetjei.
Feleségem nyúz, hogy mikor használhatja :-)
- -
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2016 |