Magyarország legolcsóbb szépautója!
2 éve az autóm a Baleno. Én szolidan sportkombinak hívom ezt az ezüst színű automata autót. Egy barátnőmtől vásároltam, közepesen jóltartott állapotban volt. Mikor először megláttam, már tudtam, hogy tetszik, ellenben amikor vezettem, tudtam, hogy meg kell vennem. Habár volt közben másik autóm is (SAAB 95) nem adtam, nem adnám el.
Méretei jó megjelenést, komolyságot mutat az utakon. Hátulról a kombi nagyban hasonlít a Volvo egyik modelljére. A csomagtartó ugyan kisebb, mint amilyennek kinéz, de kellemesen pakolható. A hátsó üléseken igazából elférni lehet, de közepesen hosszútávon utazásra is alkalmas.
Nekem a sportüléses van, extrának benne az ülésemelő, ami kellemes segítség a kényelmes autóvezetéshez. A kormány magassága is állítható, a váltó könnyen működik és kézre esik. Műszerfala áttekinthető, egyértelmű. Kedvesem szerint ez egy könnyen vezethető nagy női autó!
Menettulajdonságait nagyon szeretem. Az 1.8-as motor fürgévé teszi a kocsit. 130-as utazótempónál a motor sem hangos, és a menetszél sem okoz nagy zajt.
A kettő év alatt fékbetéteket, szűrőket, gumikat és olajat cseréltek az autómban, most, lefutott 64ezer kilométer után volt szükséges egy nagyobb szervíz.
A többinek a díja, illetve az alkatrészek ára sokesetben másfélszer drágábbak, mint a Swift-hez valók.
Alkatrészellátottságát tekintve azt tapasztalom, hogy egyre elérhetőbbé válnak az autóhoz szükséges darabok.
A kettő év alatt egyszer hagyott cserben, azt is a négy éves akkumulátor miatt. :-)
- Elektromos ablakemelő elöl. Néhány illesztés, műanyagpatent.
Kiss Pisti (XVI. Baross utca)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1997 |
Előző autója? | Escort 1.4 | Következő autója? | Saab 9.5 |