Kiváló az új Across
Az új plug in hybrid, 4 kerék hajtású Acrosst 2020 év végén kezdtem el használni, ha jól emlékszem 19KW teljesítményű az aksija, amire 75km hatótávot adott meg a gyártó. Nem prémium autóról van szó, de az érzés, amit nyújt az nagyon magas színvonalú, formája szép, ülései nagyok és kényelmesek. Közel 10 ezer km-t mentem vele eddig és azt tudom mondani, hogy nagyon dinamikus autó, megálja a helyét városban és autópályán is. Nagyon kellemes vezetni, autópályán is csendes, ha kell akkor kilő, mint egy gepárd, köszönhetően a 180 lóerő körüli benzinmotornak és az ugyanilyen teljesítményű villanymotornak, amiből hátul is van a 4 kerék hajtáshoz. Úgy vettem észre, hogy villanyhajtással nagyjából 142 km/h-ig lehet vele menni, utána átkapcsol benzines üzemmódra, a könyvben 135 km/h van leírva. Ha teljesen fel van töltve az akkumulátora, akkor télen 70-72 km-t, nyáron 85-95 km-t is elmegy elektromosan. Szerviztapasztalat nincs, nem volt vele probléma. Érdemes sárfogó gumikat felrakatni, mert hamar össze lehet kenni az autót.
További előnye az autónak az utastér mérete, 5 felnőtt bátran utazhat benne és a csomagtere is kiváló a maga közel 500 literes méretével.
Ezzel az autóval nagyon gazdaságosan lehet közlekedni, ha városban vagy a közeli aglomerációban járunk. Gyakorlatilag 14 hónapja 1 teli tank és egy negyed tank benzint használtam el és 9000 km-t mentem. Ha teljesen feltöltött akkumulátorral indulok és nem megyek 135-nél többel, akkor 1,2 liter benzinnel tehetek meg 100 km-t, ez nagyon jó. Ha csak benzinnel megyek 6-7 liter körül fogyaszt, de ilyen ritkán fordult elő, mert gyakran feltöltöm. Egy feltöltés nagyjából 7-8 óra a gyári töltővel.
- Semmi nem romlott el rajta
Suzuki Géro
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2020 |
Szerviztapasztalat | (10) | Átlagfogyasztás | l |
Előző autója? | Vitara 1.4 GLX 4 kerekes automata váltós | Következő autója? | Még nem tudom |
Verdikt | (9.8/10) |