Autók » Subaru » Libero (1983-2000)

Libero 1,0 4WD

Matchbox

Azt hiszem a meglátni és megszeretni a legjobb kifejezés rá. Éppen melósautót kerestem, amire szükség volt, hogy 5 személy mellé még a szerszámok, létrák is beférjenek, és az átlagsebesség így is emberi legyen.
Szóval megvettem, (jelzem jogsim sehol nem volt még akkor) két barátom segitségével hazavittük. A városban kanyarogva rájöttünk a dodgem-feelingjére, mikoris egy parkolóba kanyarodáskor a sof?r alatt lév? els? kerekek miatt hihetetlenül kis íven fordult be, és egy gyanútlan járókel?t halálra rémisztettünk a járdán.
Hazaérve aztán másnap már szervízben volt, motorolajat hiányolt... Onnan aztán pár nap szerelés, alkatrész-rendelés után 73.000 jó magyar forint segítségével kiváltásra került.
A srácok villanyszerelésre használták, 6 személlyel, szerszámokkal megpakolva is vígan karistolta a 110-es tempót. Hétvégenként buliautóvá avanzsált át, ággyá alakitható hátsó üléssora sok kellemes percet szerzett :)
Jogosítványért folytatott harcomat is nagyban támogatta, vígan róttam vele az utakat papír nélkül is majd´ fél évig.
Hibalistája tetemes, de ezek nagy része annak tudható be, hogy nem forditottunk elég gondot a szervizelésére, mindig a végs?kig hajtottuk. (ahogy a többi járgányomat is)
Imádtuk és használtuk a kapcsolható négykerék meghajtását, tökön-babon keresztül el lehetett járni vele. Tolható tet?ablakáról, kett?s fütésér?l, kényelmér?l nem is beszélve... Imádtuk.

- kuplungtárcsa-csere, kinyomócsapágy, fékek, szimering
- hengerfejet többször megf?ztem, végén a blokk is elrepedt...
- összjavítási költség kb. 600.000 míg nálam volt

vidéki szerel?khöz, lakhelyen. Utálta mindegyik :]