Konyhakredenc 4WD
A címben szerepl? nevet el?z? gazdája használta, mi annál sokkal jobban szeretjük, hogy ilyennel illessük. Igazi napi használatú autó, reggelente ? viszi iskolába a négy gyereket TÉLEN-nyáron. A TÉLEN nem véletlenül nagy bet?s. Ilyenkor megtáltosodik, a kapcsolható négykerékhajtásnak köszönhet?en.
A magas, "jaj, csak nehogy feld?ljön" kaszni belülr?l más világ. Stabil (nagyon mélyen van a motor) és jól érezni azt a pontot, amikor már sok neki. Igaz, kívülr?l ilyenkor úgy látszik, hogy ebb?l borulás lesz. Hát nem!
Az autót n?i kézzel is könny? vezetni, jól átlátható karosszéria, rövid méret, fordulékonyság. Ezek az alaptulajdonságok.
Ilyen alacsony árért más olyan kisautó(1200 köbcentiméter), ami 6 személyes, olcsón eltartható (alkatrészekr?l itt nem beszélünk!) egyszer?en nincsen.
Amellett nagyon aranyos, amikor a subaruklub.hu tagjai lelkendezve körbecsodálják az Imprezákból kiszállva.(Nagyon jólesik ám!)
Az utakon túl sok nem szaladgál az "új" Liberoból, annak ellenére, hogy a néhai Merkur-nál (és utódainál) hivatalosan meg lehetett vásárolni Magyarországon is. Az enyém egy ilyen hazai példány. Akkoriban eljártam (1995-ben) nézegetni, de az újkori ára messze meghaladta az akkori lehet?ségeimet.
Sajnos jelenleg remény sincs arra, hogy a mostani Subaru kisbusz (Sambar) eljusson hozzánk. Ezért nagyon megbecsüljük, vigyázunk rá és szeretjük.
Epilógus: Mivel lányom jogsiszerző korba ért, lecseréltük egy újonc számára könnyebben vezethető 4WD-s álcázott Subaru G3X-re (Itthon Ignis 1.3 GS 4WD a neve...)
- Tolóajtózár (16.000FT!)
Nem mertem gyári szervízbe vinni, a telefonon kapott ajánlati árak csillagászatiak. 15 éve bevált "maszek" szerel?m ezt az autót is kiválóan megtanulta, akár a régi Liberót.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Mitsubishi L300 GLX | Következő autója? | Majdnem Subaru G3X-->Suzuki Ignis 1.3 GS 4WD |
Verdikt | (6.8/10) |