Kelet felé borulva
Előre kell bocsátanom, hogy sosem volt ezelőtt japán autóm, 2db dízel 3-as BMW-t (´99 330d; ´05 320dA T) használtam korábban, mikor váltásra szántam el magam. Hát nem bántam meg. El is mondom miért.
Valahogy bennem is élt az a borzasztó agymosott magyar beidegződés, hogy ha prémium márkát akar az ember, akkor a 3 nagy német jött szóba. A japán autók valahogy mindig perifériára szorultak. Pláne ha benzinesek. Pedig sok mindenben messze elöl járnak.
Ha a mindennapi használat, a funkcionalitás, az egyszerűség, a reális, értelmes felszereltség a mérce, szerintem a Legacynak nem sok kihívója akad. Nincs agyonextrázva, de ami kell, az benne van, ott van, ahol keresem, és működik.
2 dízel után is imádom, nem kormol, nem akar részecskeszűrőt cserélni, csendes, de ha kell a lelkét is az aszfaltra keni. A boxert csak imádni lehet. Duruzsol, mormog, dörög, őrjöng...amit akarsz. Sokat fogyaszt? Nekem csak városban, nem tojással a gázpedál alatt 11,8, autópálya ésszel 9,6. Mert azt azért tisztázzuk: csodák nincsenek, 170LE-nek és az AWD-nek kell az infúzió. Ez sok? Döntse el ki-ki maga. Viszonyításképp: 330d 9,4; 320dA 8,8. És ők hátsókerekes dízelek olykor 350Ft-os naftával.
A szimmetrikus AWD maga a döbbenet, pedig a családban quattro és xD is van/volt.
A hifi tényleg nem a top, de nekem sosem volt szempont. Alapfelszereltség a más gyártóknál súlyos pénzekért adott sportülés, sportkormány, csak a Subaruban jó is, nekem is kényelmes hosszútávon is (193cm!!!).
Szervízem nem volt még, arról később.
Nekem per pillanat nem kell jobb. Vezettem a dízelt is belőle, negyon rendben van, de ha mész egymás után a kettővel, nem kérdés a választás.
- SEMMI, b.e. fényszóróizzó csere
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |