Autók » Subaru » Legacy (1989-1994)

Legacy 2,2 GX aut

"Van amit személyesen kell átélned"

Eddig is meséltem eleget, egyszerűen nincs tudomásom és hírből sem hallottam jobb és megbízhatóbb autóról. Még senki nem tudott olyan 18 éves járgányról hírt adni ami gyári klímagázzal bontatlan motorral és érintetlen automata váltóval annyit kibírt volna amennyit ez. Tudni kell, hogy nem kíméltem soha és pályán még ma is kicsikargatom belőle a 200-as tempót, de hazai és erdélyi hegyi utakon is szoktam vele rodeózni és téli mátrai úton volt szerencsém merci terepjárót is kirángatni az árokból. Ezek után viszont négyszer ment át felkészítés nélkül a műszaki vizsgán bármiféle sumákolás vagy jattolás nélkül, pedig csak a szokásos szervizelést kapta (Motor/váltó -olaj, fékbetét és egyszer féktárcsa, lég/olaj -szűrő, gumik stb) Szóval erre mondaná a német, hogy "über alles".

- Érzésem szerint azt mondanám, hogy semmi, de 8 év alatt sok apróság összejön: Emlékszem például generátor problémára, önindító, féltengelycsukló, ventilátor vezérlőpult és a legújabb, hogy annyira elkopott a féklámpa kapcsoló a fékpedál felett, hogy leállás után égve maradt a féklámpa ami leszívta az akksit miáltal az első nyitásnál beragadt a centrálzár amit piszkálással sikerült teljesen haza vágni. De mit számít ez, ha egy 18 éves autón még nem kellet klímát tölteni?

11. kerületi magánszemély. Mások talán Subaru-buzinak mondanák, de mivel Ő sem tartja magát többnek mint egy szerelő aki szereti és ismeri a Subaru-t így csak azt mesélem el, hogy egy korábbi Subarummal Bukarestben szenvedtem vezérműszíj szakadást, ráadásul hétvégén, de ennek ellenére az első hétvégén is nyitva tartó kis autósboltban az első szegről leakasztottak egy vezérműszíjat és a szerelőm telefonon vezérelte le a cserét és gyújtásbeállítást. Ehhez tudni kell, hogy szerény személyem volt a telefonon vezérelt szerelő és azelőtt legfeljebb olajat és ablakmosót töltöttem az autóba.

AMB EXOSET-el ellentmondásos a tapasztalatom. Bár sok jó tapasztalatom volt, de valamiért ezt az autómat nem szerették. Egy példa: Ingyenes tavaszi átvizsgálásra vittem a nejem fiatalabb Legacy-jával együtt. A nejem autóját átnézték és nem találtak rajta semmi javítanivalót, az enyémre meg azt mondták, hogy rá se néztek, mert szemmel láthatóan egy rom. Elég az hozzá, hogy a nejem autójában pár hónappal később motort kellett cserélnünk, de az enyém azóta is vidáman duruzsol és a nálam töltött időszak negyedik műszaki vizsgáján is előzetes felkészítés nélkül ment át. (semmi ismerős, semmi kenés)

Fenntartási költség (9) Évjárat 1991
Előző autója? 300E Következő autója? Subaru Forester