Vigyázat! A nyak legnagyobb ellensége!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. BRUTÁL ! Fél éve használom szinte csak városban. Elég szépen lehet osztani vele a népet, persze csak azt, aki nem tiszteli a MÁRKÁT és bepróbálkozik!
Ennyi idő mindennapi használat után is előfordul, hogy 1-es vagy 2-es fokozatban a gázpedálon felejtem a lábam 3000-es fordulatnál szószórós értelemben, ránt előre az autó a nyakam meg nyeklik is hátra a fejemmel együtt. Ha nem számítok rá elég kellemetlen érzés! Bár sejtem nagyon sokan szeretnék ezt minden nap megélni!
Fura volt megszokni, hogy a városi forgalomban, lámpánál indulást követően az a bizonyos 3000-es fordulatnál, feljebb kell emelni a lábam a gázpedálról (így gyorsul csak egyeltessen) annak érdekébe, hogy ne ugorjon meg az autó, mert akkor egyből utolérem, az élődtem haladót, és máris lehet fékezni.
Na de a lóerőnek meg van az ára, természetesen a fogyasztásomat már jóval kevesebben irigylik. 12 lityi (csak város) alá még nem igen sikerült menni, autópályán (német :o}) két kiló fölött még a 20 lityi sem elég neki, szerencsére nem lepett, meg a fogyasztás, mert előre tudtam. Nem kevés! Viszont összehasonlítás képen egy átlagos autó azonos köbcenti mellett kb. 8-10 literes fogyasztás fejében, előállít 100-140 newtonmétert, kb. 120 max 150 pacit és 8-10 mp alatt, futja a százat. Akkor számoljunk csak az én 12 lityimért, kapok 300 newton métert, 225 pacit és 6.1 mp-es gyorsulást. Akkor most melyik is pazarlobb, melyik fogyaszt fajlagosan többet? Hallom lelki füleimmel: Persze jó hogy erősebb mivel az Impreza turbós! Ez igaz, viszont 12 liter fejébe mind a négy kerékre ráteszi a hajtást, a másik meg csak két kereket hajt!
Zárójelben megjegyzem ettől már CSAK 1 max 2 mp-el kevesebb alatt, gyorsulnak a sportkocsik leges legjobbjai, minimum két-háromszoros köbcenti és dupla fogyasztás mellett.
Az autó márkájának és típusának ismertségéről tapasztalataim szerint csak annyit, hogy a többség még a származási országot se ismeri, gumiszervizben előfordult, hogy mikor a szerelő először oldalról meglátta az autót, megkérdezte: Mi ez? Ez az új Daewoo? Természetesen ez nem márkaszerviz volt, szemből már egyből felismerte! Viszont aki ismeri a típust, az rajong érte. Rendszeresen jönnek oda hozzám az utcán, hogy szeretnék lefényképezni az autót, benzinkúton többször odajöttek megkérni had, kukkantsanak be a gépháztető alá.
Savazás képen pedig: kicsit viccesnek találom, hogy ilyen árkategóriában nincs benne ESP. Öszkerékhajtás ide vagy oda, amikor az összes konkurens márkánál ez már alapfelszereltség.
És még a szokásos két hiba: centrálzár távirányítója néha kéreti magát. Az autó hatótávolsága több mint csekély 400 km
Gondolom most a dízelesek hangosan, röhögnek, na de ha 15sec alatt gyorsulnék föl százra, akkor én is tovább jutnék! Szerencsére a magyarországi kut hálozat elég sűrű, csak pénz kell a tankoláshoz. :o)
- Első fék masszírozása lassan időszerű. (225 ló, nem is csoda)
Emil Fery, méreg drágák (szerintem megtehetik, mivel nagyon régen a piacon vannak), sokan szidják, velem korrektek voltak, egy betétlapos koccanás miatt volt náluk a vas. Nem vittem piszkosan oda az autót (erre különösen háklis vagyok, elvégre az orvoshoz se megyünk tisztálkodás nélkül) de full kitakarítva kaptam vissza: kárpit, ülés, műszerfal, de még a motort is lemosták! Ilyet egy kis szervizben még nem tapasztaltam, pedig voltam már egy párban!
Azóta egy ujjbab koccanás, javítás szintén az E. F-nél megint jelesre vizsgáztak. (ha nem a kötelező biztosító fizetné a cehhet ing gatya az E. F-nél maradt volna.
Íme két kép az autó suhanásáról. Ilyen képet még úgy se láttam a népítéletekben ! ;o]]]
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | calibra | Következő autója? | EVO vagy STI ha lesz végre kombi |
Verdikt | (7.6/10) |