Soha többet "hagyományos" kocsit, Subaru forever!
Pont egy éve tavaly januárban vettem az autót egy miskolci sráctól, megvétel után sajnos kiderült, hogy az autó finoman fogalmazva több autóból lett összerakva, magyarán párszor össze lett már törve a kicsike. Ennek ellenére semmilyen komolyabb meghibásodást még nem produkált.
Két és fél millió forintért 5.8-6 mp alatt százon van, 80-ról 120 ra meg 4.1-4.3 körül gyorsul. Négykerék meghajtás, és gyönyörű brummogó hang. Tuningolni lehetne, de az sok-sok lóvé lenne, az enyémben csak egy Direkt légszűrő, egy WRX váltó, meg egy WRX intercooler van.
Összetörni nekem is sikerült egyszer, gagyi gumikat tettem rá spórolás céljából, és az előző tulaj jóvoltából nem működött az ABS-em, így még a gumicsere estéjén vízes úton megkóstóltam néhány korlátot, meg egy parkoló autót. Javítás: 1.3 milla. Kivitelező: Subarus "Ádám". Tanulság: Gumin ne spóroljon senki, különben úgy jár, mint én, valamint ha rossz az ABS, ne sajnáljunk rá a pénzt!
A fogyasztás a klasszikus "probléma", amit sajnos egyik szervízben sem tudnak "kijavítani" 10 és 20 liter között bármit fogyaszthat, az átlag olyan 14-16 között van. Hogy lehet 10? Fix 90-es tempóval, országúton, ez lássuk be nem egy gyakori eset! :) 20 liter meg combosabb állatkodás közben.
Megérte-e a pénzét? Ez egy jó kérdés. Akinek sok pénze van benzinre, és az esetleges javításokra, annak meg fogja érni. Aki azt hiszi, hogy milyen olcsó, hisz egy 9 éves már 3 milla alatt simán beszerezhető, az majd rájön pár hónap után. Mivel ez az autó utólag belátva túlnő az anyagi kereteimen, ezért azt mondom, hogy számomra ANYAGILAG nem érte meg a vásárlás, de ha újra ott álnék az adásvételi szerződés fölött, hát persze, hogy megint aláírnám... Hogy miért? Mert ez egy SUBARU. Ülj, be, próbáld ki, és rájössz...
- Fékbetétek, féktárcsák 10.000 Km alatt. Légtömegmennyiségmérő 30.000 FT 4000 Km-enként megeszik 1L olajat, erről a régi motor, vagy a Turbo tehet, ez még nincs kijavítva, félek drága lessz! :)
- Vezérműszíjcsere. 150.000 Ft.
- Ezen kívül keletkezett pár "Meghibásodás", amikor az előző tulaj törte össze, meg akkor is, amikor én. Ez a lista hosszú lenne, azonban üzemszerű használat esetén ritka a meghibásodás, megbízható az autó!
Szubarus "Ádám" 30-973-04-85
Szubarus "Tibi" 70-381-60-71