Forester Forever
Jóságok: Időtálló karosszéria, kivül nem nagy, belül tágas, igen tartósnak ígérkező boxerdiesel motor, erős és takarékos, az utastérben 50 km/ó után alig hallható motorzaj, jól manőverezhető, fordulékony, városi használatra is kiváló, állandó négykerékhajtás, minden időjárásban biztonsággal használható, stabilitása legendás, nem feltűnő SUV, az utca népe nem tart a tulajdonosról rosszat
Rosszaságok: Karosszéria nem divatos, 6.5 L motorolajat kér olajcserekor, a motor nehezen szerelhető a boxer miatt, kivülről kicsit zajos a motor, szélérzékeny.
Az idők folyamán a fogyasztás javult, kezdetben 7.5 litert, most átlagban 7 litert fogyaszt a kocsi.
Más ítéletben felmerült, azóta tesztekben is írtak a boxerdieselről és nem dicsérték.
Az ereje, nyomatéka, fogyasztása megüti bármelyik hasonló kategóriát, a kocsi stabilitása, összekerékhajtása és ára pedig megveri a többit.
Az a véleményem, hogy bár hagyja magát - nem kell agyon hajtani. A kenésre szerintem érzékeny, meg kell adni neki a legjobb olajat. Az a probléma, hogy a motor könnyedén forog 4000-ig, hangja sem árulja el és a sebességet sem érezni. Én csak a fordulatszámmérőt figyelem, mert sokszor nem tudom hányadik sebességben van az autó.
A télen hátulról kicsit belémszállt egy francia kocsi. Mondanom sem kell a Forester lökhárítója egy kicsit megrepedt, karosszéria, lámpák hibátlan maradtak - a Biztosító azért kicserélte a műanyagot, de a vétkes autó ripityára tört - első lámpák, első lökhárító, karosszériaelemek, motorháztető - vége lett.
Összefoglalva: Igen jól sikerült autó, minden rendű és rangú - autószerető - embernek jó vétel.
- Semmi
Emil Frey Budapest Subaru Magyar Szombathely