A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Smart » Fortwo (2007)

Fortwo Passion 71hp 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

Kis autó, nagy feeling.

Szöveges ítélet

Amikor újautó vásárláson törtem a fejemet, gyakorlatilag más típus szóba sem került nálam, mivel ezelőtt is egy 2004-es Pulse változattal jártam 2 évig. Nem csalódtam benne, remek kis járgány nem csak munkábajárásra, hanem 2 főnek gyakorlatilag bármilyen felhasználásra alkalmas egészen addig, amíg nem jön a gyerek. Ha jön, kell venni még egy Smartot... :-))
Nekem a 71 lóerős (az erősebbik turbó nélküli) benzines motorral szerelt változat van, Passion felszereltségben. Az extralistával nagyon megvagyok elégedve, komolyan felszerelt családi egyterűk felszereltségével vetexik: elektromos ablak, elektromos-fűthető tükör, gyári MP3, fűthető ülések, napfénytető, félautomata/automata váltó visszagurulásgátlóval, bőrkormány, ködlámpa elől/hátul, klíma, ESP, ABS, ASR, alufelni...
Eddig az első autóm, ami menettulajdonságban nem veszi észre a klímát, ugyanolyan jól megy bekapcsolt légkondival is, pedig ez meglepő a méretét tekintve. 110 kiló vagyok, és 185 cm, és mégis kényelmesen elférek benne, az üléspozíció magasabb az átlagnál, ez nagy előny a forgalomban, az üvegtetőnek hála a lámpákat alulról is látom, így nem kell hajolgatnom a kormányra, mint mások. A váltója jobb lett a régi tipusénál, gyorsabban vált, viszont ez csak 5 sebességes és az ötödiket 80 alatt nem nagyon szereti. A csomagtere a kisautókéhoz mérten hibátlan méretű, egy Seicentóban vagy egy swiftben sincs nagyobb rakodóhely, pláne, ha a jobb első ülés háttámláját lehajtjuk. (itt viszont csak egy személyes)
Összességében egy remek 2 személyes kisautó, és nem csak városi, hanem teljesértékű járgány is egy kislétszámú családban. Számomra egyedül az állítható kormány jelentené a maximumot, de ez ha jól tudom, nem kérhető extra. (2008-ban legalábbis még nem volt...)
Nagyon szeretem, ha lecserélem valamikor, biztosan a típusnál maradok. Kíváncsiságból megnéztem a Fiat 500-ast és a Toyota IQ-t is, de egyik sem veszi fel a versenyt egyéniségben és stílusban a Smarttal. A Fiat nevetségesen drága a híresen gyenge minősége mellett, az IQ meg nem kicsi, hanem bumfordi, és még el sem fértem benne. Ráadásul nem automata, ami alapból vicces a célközönséget nézve.
Szóval elégedett vagyok a választásommal, aki egyedül él, szereti a jól felszerelt, megbízható, könnyen vezethető, biztonságos kisautókat, annak bátran ajánlom a Fortwo-t. Ha valakinek a Smart nem tetszik, az csak azért van, mert igazából neki nem ilyen autóra van szüksége, csak ezt Ő nem tudja...

Hibalista

- Motorházfedél zárját garanciában cserélték, egyébként eddig hibátlan a kiskedvenc.

Ide hordtam szervizbe

Pappas, Kárpát u., jól dolgoznak, de lassan és drágán, mint azt egy Mercedes szervíztől elvárhatjuk. Ilyenkor sajnálom csak, hogy a Smart nem a suzuki alá tartozik... (na jó, ez durva vicc volt...)

Értékelése: 7

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Kényelem (9) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 21065
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Fortwo Pulse Következő autója? az elektromos Smartot már várom...
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Smart Fortwo 2007 (2007)

További ítéletek (11 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)