A hintaló, akit szeretnek
Hát, hol is kezdjem... A legkedvesebbik barátn?m azzal fárasztott, hogy ? ilyet, és hogy higgyem el, hogy mennyire nagyon! És én, mint korábban már számos másik(jó-jobb-és mégrosszabb) kocsi tulajdonosa nem hittem neki, minden er?mmel lebeszéltem. Érveltem, hogy milyen kicsi, hogy veszélyes, és különben is ciki! Mígnem egy közös barátunk be nem ültetett az ? nemrégiben vásárolt benzines csodabogarába. És egy perc alatt megfordult velem a világ. Vágyni kezdtem egy ilyen jószágra. A kárpát utcából kaptam egy napra kölcsön egy dízelt, és bújtam a netet az infókért... A városi kényelmes léthez szokott énem hajlandó volt megbékélni a valóban lassú, hintalóra emlékeztet? váltóval, amin a kézi váltással klasszisokkal javíthatsz. Én speciel lusta vagyok...A KLÍMÁVAL 4,5 l-es fogyasztásról nem is beszélve! Ja, és a kötelez?...Negyed évre 4200 Ft. Az el?z? kocsim 12 l-evett, a benzinkúton jól ismertek, és a biztosítás is a háromszorosa volt, ha ez valakinek fontos. Szerintem mindenkinek! Nos, bevallom nekem ez "második autó". Télre szerettem volna valamit, amiért "annyira nem kár". Itt megkérdezheted: automata hátsókerekest??? Hát, igen! A közhiedelmmel ellentétben igen jól lehet vele közlekedni hóban, persze szigorúan csak téli gumival! A kipörgésgátló azonnal megfogja, nem engedi megcsúszni az autót. A bels? meglep?en tágas, vidám,nincs az az összenyomott sportkocsi érzés. és hát az üvegtet?... :) Igaz, hogy ennyi pénzért vehettem volna AUTÓT is, én mégsem bántam meg! Egy jó tanács azoknak, akik még csak most vennének: soha ne vegyél olyan autót, ami korábban sérült volt, még ha csak "kis koccanás" volt is, ha nincs fényképpel dokumentálva a javítás! Inkább kicsit drágább, akár hitellel, hosszú távon hidd el, megéri! Ja, és azóta már a barátn?mnek is van egy dízel smartkocsija... :) A minap a belvárosban ebédeltünk, az étteremb?l kifelé jövet a tipikus kérdés: hol parkoltál? Én ott... Hol? A kombi fókusz... A pasim elvitte a kocsim. És Te? én sem a smarttal. Hogy-hogy? A Peti jár vele... Ennyit a pasikról. Ami jó, azt ?k is beismerik NÉHA! Sok sikert mindenkinek!
- Semmisenem!!!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |