Autók » Smart » Forfour (2003-2006)

Forfour 1.5 CDi Pulse

Meglepetés!

A Smart története úgy kezdődött, hogy vettem egy ***-t. A *** misztikus hibákkal visszakerült a kereskedőhöz, aki, hogy ne maradjak autó nélkül, a szerviz idejére -ez jó három hónap lett a végén- csereautónak adta ide a saját Smart-ját. Először fanyalogtam. A *** méretének úgy bő a fele, ráadásul dízel. Pffff... Aztán beleültem, elindultam és megváltozott a világ. Elképesztően megindul, ha odalép neki az ember. 95 ló, de dízel, kicsi, könnyű kaszniban, megy mint a nemnormális. Ugyanakkor normális városi használat mellett simán elmegy 5 liter gázolajból. Döbbenetes volt. Ami viszont nagyon nem tetszett, hogy az én dimenzióimmal az első ülés kényelmetlenné válik a nap végére. Acélkeret, jó masszív, német, amin egy relatíve puha, kényelmes szivacs van, tehát nyomja a nagyember combját. Nagyon. Egész nap már kényelmetlen, ha lenne egy saját Smartom, tennék bele előre egy *** ülést, -hogy cégcsoporton belül maradjunk. Felszereltsége nem rossz, bár az új koreaiak jobbak, de azért ez csak egy német autó a *** csoportból, ennek megfelelő minőséggel. Lehet, hogy egyszer tréfából veszek kulcsosautónak egy ilyen dízel Smartot.
Aztán visszakaptam a ***-t s elmosta a Smart emlékét, de a szívemben megőriztem egy nagyon kellemes meglepetésként - ez az autó sokkal de sokkal több figyelmet érdemelne!!!

- Semmi.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004