A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Smart » Forfour (2003-2006)

Forfour 1,3 Pulse 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

A legjobb kisautó

Szöveges ítélet

Az autóról azt kell tudni, hogy a Mitsubishi 1,3-as 95 le-s motorja hajtja, a Colt padlólemezére épül, Hollandiában készült és szinte majdnem minden alkatrészében (pl.: levegőszűrő, ékszíj, kipufogórendszer, ablaktörlők stb.) megegyezik a Coltéval. Mo-on sohasem forgalmazták, így az összes ami itthon van, kintről behozott.
Valami elképesztő, mennyire viszi előre ezt a kisautót az az 1,3-as motor. 2007-ben vettem Németországban, 3 évig volt nálam. Egyszer sem hagyott ott az úton, pedig elég sokat mentem vele, többször volt külföldön is. Mo-on csak a Pappasnal szervizelik a Kárpát utcában, de oda nem akartam vinni, úgyhogy inkább ismerős szerelővel cseréltettem amit kellett (olaj, levegőszűrő, egyszer ékszíj). Rendkívül jól felszerelt már a Pulse verzió is: 4 légzsák, CD-s rádió, automata klíma, széria az ABS a menetstabilizátor és a kipörgés gátló is, ezek nagyon hasznosak télen. A fékek ingen jók.
A hátsó üléssor tologatható, lehajtható, így 4 ember is kényelmesen belefér. Meg is lepődtek a 180 cm-es finn barátaim, amikor beültettem őket hátra, és végigvittem őket Bp-en. :D Hosszabb távon azonban már nem annyira kényelmes természetesen, mégis kisautó.
IKEA-s konyhabútor + 3 utazótáska is elfért benne. :) Fogyasztás kb 60-40% autópálya-város használat mellett nyáron kb. 6,5! liter, télen sajnos 8.

Amire oda kell figyelni: az eleje elég alacsonyan van, így a patkákat, úthibákat kerülni kell, mert ezt az autót nem Mo-ra tervezték.
A sebességváltó jobb is lehetne, rükvercbe csak akkor lehet tenni, ha már teljesen megállt az autó (ez a Coltban is ugyanilyen). A napellenző sajnos nem takar mindig rendesen, néha zavaró hogy az elektromos ablakemelő a kézifék kar mellett van.

Összességében szerintem nagyon jó autó, egyedi megjelenésű, különleges, mindenki megnézi az utcán, főleg vidéken, a gyerekek különösen imádják. Igaz nem gyártják már, de a Coltot igen, és így minden alkatrész beszerezhető. Ajánlom mindenkinek.

Hibalista

- Voltak vele apróbb problémák, de igazából semmi sem romlott el rajta. - Apróbb problémák: - ékszíj csere kb 90.000 km-nél, mert elkopott (Colthoz való Continental ékszíj, kb 3500Ft) - a túlfolyó a tankból meglazult, így teletankolásnál kb. 2 liter kifolyt, ismerős szerelő ingyen visszacsavarta - alapjáraton csörgő zaj a motortérből - valami lemezt a budapesti utak kiráztak a helyéről, de ezt egy pici hegesztéssel megoldotta ismerős szerelő - télen -17 fokban furcsa "rednás-lada" hang a kipufogóból - nem tudni mi okozta, magától elmúlt - E85 tankolása után motorhiba jelző lámpa kigyulladt, magától megoldódott E85-öt nem szereti, ne tankoljatok bele, felesben sem!

Ide hordtam szervizbe

Egy megbízható szerelő ismerős

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Kényelem (7) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 39000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 71000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Mégane Következő autója? Még nem tudom, talán Hyundai i30, vagy Mégane III
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.1/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Smart Forfour 2003

További ítéletek (6 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)