A legokosabb választás
Nem írtam még semmiről, de a smartrol olyan rosszakat olvastam, hogy el sem hittem!
Az enyémnek semmi baja! Tényként le kell szögezni, hogy aki ilyet vesz, azért fel kell készülnie az autózási szemléletváltásra. NEM LEHET SEMMIVEL ÖSSZEHASONLÍTANI! Nekem a mercimmel az volt a problémám, hogy nem tartottam normálisnak azt, hogy 200zal megyek a pályán. Féltem. A tankolásokról ne is beszéljünk. Most 90nel járok, és apróval fizetek a kúton. Amikor télen 4.5et evett szörnyen megutáltam... Ez már magában is vicces volt :D A váltója tényleg lassú, de könnyen megszokható, kivéve persze a falábúak. Mindig tudom hogy mikor vált,bármikor
előzök vele, főleg mert olyan kicsi. Persze 100fölött már nem érdemes. A fogyasztása 100tól indul, de akkor már annyira zajos, hogy nem érdemes tovább nyomni. Idegbetegeknek nem ajánlott, bár városban padlózva jól autózható. Télen sajnos nem lehet kikapcsolni a kipörgésgátlót, csak kézifékkel tudtam megpördíteni, ami rövidsége miatt nagyon vicces. Nagy szélben szörfözni szoktunk, kifejezetten adrenalinbomba a kicsike :) Talán a legrosszabb kombináció az, amikor szakad az eső, orkánszerű a szél, és sietsz a smarttal. WRC feelin´ ,mégsem tudok rá haragudni, mert mi mást várhatnánk tőle? 2.5méter, bárhova beparkolok, de annyira bunkón amennyire csak lehet. Sokan fikázzák, de ők csak irígyek! Ha eljuthatok A-ból B-be 3liter gázoljjal(biodízellel is menne, de az nálunk nincs :S) akkor miért tankoljak többért??? Erősebb és gyorsabb autó mindig lesz, mint a Tiéd, bármit is választasz, de takarékosabb nincs a smartnal. Persze akinek nincs stílusa, vehet drágábban Népkocsit is, virsligumival. A 2személy kifejezetten cool! Ha valakit nem akarsz elvinni, a legjobb kifogás, de ha el akarod, még 2 fő befér hátra. A hátsókerék hajtás magáért beszél, a szekvencionális váltó inkább csak vagány,néha emelkedő előtt, után érdemes használni. Az üvegtetőt nem ajánlom, ha nincs klímád! Nyáron csak klímával használom, nem vesz vissza sokat, és többet eszik fél literrel maximum :D Véleményem szerint a jövő autógenerációja, amit korán dobtak piacra, és csak a szuperszerencséseknek adatik meg! Érveim: kis fogyasztás, biodízel kompatibilitás(mert azétolaj sosefogyel), 2személy normlis csomagtérrel- az emberek többsége egyedül utazik! (pl a nálunk fejlettebb USAban külön sáv van az autópályán a többen utazóknak) nagyon kedvező fenntartás, környezetkímélés - kevésbé károsítom a növényeket, amiket utána én fogok megenni. Mercedes minőség. Rengeteg okos megoldás!!
- semmi
nem kellett önhibájából szerelni