Sunnyogó luxus
Ez a kocsi sorban a kilencedik Skodám. Három Fabia, három Octavia és két Superb után, melyekbe az elmúlt 7-8 évben több mint 500,000 km-t tettem, meglátva az új Superb-et nem volt kérdés hogy erre benevezek.
Húztam egy kicsit az időt hogy ne az első sorról lecsorgó kocsik közül kerüljön ki az enyém, derüljenek csak ki az esetleges hibák. Hál' Istennek semmi ilyen nem akadt, ezért idén februárban le is adtam a rendelést, laza 40 hetes szállítási határidővel. :( Szerencsére véletlenül hamarabb gyártásba került ezért már májusban át tudtam venni.
Egy éven keresztül volt lehetőségem különböző kocsikat tesztelgetni, próbáltam magam meggyőzni más típusokról, de pár nap tesztelés után valahogy mindig visszatértem a Skodrihoz.
Miért Skoda és éppen Superb?
Ügyfelek látogatása miatt mindenképpen valamilyen konzervatív kocsi kellett, max Passat, ez nagyobb, jobb, megbízhatóbb.
Design: nekem legalábbis nagyon bejön, még a Mazda 6 tetszik talán ennyire, de a 190 cm-el nem tudok kényelmesen ki-be szállni.
Méret: ezt szerintem nem is kell bizonygatnom, mindent be lehet pakolni, két gyerekkel sem kell egyáltalán tetőcsomagtartó.
Ár / érték arány: kitűnő választás, L&K felszereltség, bőr, nagy kijelző, panorámatető, keyless access 11 misi alatt.
Ergonómia: biztosan öregszem és egyre jobban számít hogy számomra logikus legyen a gombok / egyebek elrendezése.
Negatívum:
Az Apple Car Play-el az összekötés néha fagy, mondjuk csak Spotify-nál tapasztaltam és kb 3 mp alatt meg is lehet oldani.
Egyenlőre imádom, így 10,000 km után mi mást is tehetnék, igyekszem később frissíteni.
- Egyenlőre semmi.
Még semmi, korábbi kocsikat Patócs - Gödöllő, teljesen rendben van.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2016 |
Előző autója? | Superb | Következő autója? | Superb / Kodiaq |