Unalmas, de szerethető és végtelenül megbízható
Előző autóm egy Megane volt, 1.5 dci imádtam, nagyon jó és kényelmes autó volt, 7 évig használtam de kinőtte a család. Kellett valami nagyobb, kényelmesebb és nem utolsó sorban olyan amivel el lehet menni nyaralni és a gyerek a gyerekülésből nem rugdossa folyton az ülésemet.
Első körben Lagunát akartam de a hátsó lábtér nagyon kicsi volt, koccant a térde egy átlagos embernek, ha mögém ült, pedig én sem vagyok egy kosaras. Így aztán tovább nézelődve kikötöttünk a Skoda Superbnél. Olcsóbb is volt mint a Laguna, igaz jóval alacsonyabb felszereltséggel, de minden volt benne, ami nekem kellett. Pesten sokat nézelődtem ,nagyon sok leharcolt darab volt, míg Egerben végül találtam 2 szépet is. Banki lefoglalt autók voltak, de nagyon jó állapotban, vezetett szervizkönyvvel, kevés kilométerrel. (85ezer) A szebbiket elhoztam. Ebben még az 1.9-es 115 lovas PD Tdi van. Nem erőművész, de lehet vele közlekedni. Autópályán nagyon jó, alig fogyaszt, méretéhez képest a 5.5-6 liter vicc, pedig folyton megy a klíma. digitklímás, nagyon jól működik, a manuális után ég és föld, ezentúl csak ilyen kell. Az autó megbízható, soha nem hagyott cserben. városban rövidebb távokon 7 körül eszik de ez is elmegy. Belseje : hajó. Ha rápakolcs valamit a hátsó ülésre, azt nem éred el elölről. ezt jó megjegyezni. Iszonyat nagy helykínálat, már túlzás is a hátsó lábtér, de kisgyerekkel, gyereküléssel praktikus. Csomagtartó kellően nagy. Belseje a régi passat, unalmas, de legalább kipróbált dolgok. Nem cserélem le, mert nem tudnék jelenleg hasonlót venni, ennek meg semmi baja. Ha vigyázol rá akkor a világból kimegy. (én 15 ezrenként cserélek olajat és szűrőket)
- Igazából semmi nem ment tönkre rajta. A kopó alkatrészek, szűrők cserélve lettek, máshoz nem kellett nyúlni. Megbízható autó. Igaz nincs is benne túl sok minden ami elromolhatna, de cserébe nem is romlik el. A szivargyújtó (első) az nem működik, de miután nem dohányzom így erre csak két év után jöttem rá. Nem érdekel, nem javíttatom meg,csak ha eszembe jut a legközelebbi szervizkor. (nem fog) -
Használtan vettem, pont lejárt a gyári gari. Márkaszervizekben nem bízom, saját jól bevált szerelőhöz viszem. Vele elégedett vagyok.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Megane | Következő autója? | Superb. Bejött. |