Szolid luxusautó
Az autó baromira kényelmes és szerethet?. Én els? látásra beleszerettem, ez volt álmaim autója (egy Honda Legend Coupe után, ami elég magasra tette a mércét ugye... :) Elég kedvezményesen jutottam hozzá egy Comfort felszereltség? 0km-es példányhoz. Az autó felszereltségi szintje ésszer?, óvatos hosszútávú vezetésnél 5,2-5,5 közötti átlagfogyasztást produkáltam, ami egy középkategóriás autónak is becsületére válna.
A beltér németesen egyszer? mind megjelenésben, mind kezelhet?ségben. Valamennyi kapcsoló, kezel?szerv a helyén van, rendkívül gyorsan megszokható, nehéz t?le megválni.
A hátsó lábtér hatalmas, gyerekeket szállítani ideális, mert a lábuk nem éri el az els? ülést, így egyrészt nem idegesítik a sofört vezetés közben, másrészt nem lesz koszos az ülés hátulja. :)
Éjszaka az auó fényjátéka igen kellemes. A vörös fénnyel megvilágított váltó, a jégkék háttérben pompázó ajtónyitó kallantyú kápráztatja el az utasok nagy részét. Gondoltak a ki- és beszálló utasokra is, amikor világító ledeket szereltek a visszapillantó tükörbe, és lámpákat az ajtók aljába.
Ami fontos, és erre felhívom a többi gyár figyelmét is, hogy olyan apróságokkal lehet megfogni a vásárlókat, mint a csomagtartóban lév? szatyortartó kallantyúk vagy az ajándékba adott kétszemélyes eserny? és a középs? tükör fölé szerelt napellenz?. És ami egy ekkora autónál alap kell legyen, azt ne spórolják ki bel?le....
Az autó biztonsági rendszere is tökéletesen m?ködik. Sajna egy kés? este megnéztem közelr?l egy teherautó hátsó futóm?vét, melynek következtében az autó eleje totálkáros lett. Szerencsére néhány karcolással megusztam a balesetet.
Kényszerb?l az utódja nem Skoda lett, de amint lehet visszatérek a márkához.
- Nekem a két év alatt kétszer kellett elvinnem nagyszervizre, ami elég sokba került. A dinamikus szervizintervallumot 50.000 km-re reklámozzák, én nagyon óvatosan jártam vele, de így is 30.000-nél sípolt a számítógép.
- Ami viszont idegesít? volt, hogy egy év után kiégett az egyik fényszóró izzó, amit utána havonta cserélni kellett. :( A szerviz szerint az izzó nem garanciális, és nem hajlandóak annak sem utána nézni, hogy mi okozza ezt.... 4-5000 Ft-ért viszont beszerelnek egy ellenállás garnitúrát, amivel csökkenthet? a gyakorisága az izzócserének... No Comment.
- Szépséghibák a beltérben:
- A jobb els? ülés huzatás iszonyatosan bolyhosodott, az ajtót behúz karrról pergett le a gumiborítás.
- Szépséghibák a kültérben:
- A csomagtartó "lengéscsillapítójából" elt?nt a ken?anyag, így az szorult egy id? után, de némi ken?anyag pótlás után helyreállt a rend.
Skoda IKESZ autócentrum, Szeged.
Minidg készségesen kezeltek. Az izzótól eltekintve, amit nyilván ?k sem tudtak elszámolni a gyár felé....
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Legend Coupe 3.2 V6 24V | Következő autója? | Opel Vectra C |