Csapás egy Importőrtől
- Az autót 2008 nyarán vásároltam. Nagyon jó,szép és végig SZAKSZERVIZBEN javíttatott állapotban. Az autó az első út után egy nagy szerelemmé vált. Hatalmas belsőtér,dinamikus gyorsulás és felsőkategoriás felszereltség.Ár-értékaránya szuper. Volt már jó néhány autóm ( VW is ),de ennyire még nem éreztem magaménak autót.
- A probléma akkor kezdődött,amikor egy decemberi reggelen kimentem az udvaromra és beindítottam az autót. ( Kinyitottam az ajtót,behajoltam és beütöttem a kódot indítás előtt,majd beindítottam a kocsit.) Ma már tudom,hogy ez volt az,amit nem kellett volna!
- NAGY HIBA A KOCSIT BEINDÍTANI,mert abból csak baj lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Felrobbant a bal oldali vezetőülés légzsákja,úgy,hogy a kocsi meg sem mozdult!!!!!!!!!!!!! Szétszakadt a bőrhuzat.
- Ma már nem titkolom,meglepődtem. Érdekes,amikor az embert váratlanul oldalról eltalálja egy nyíló légzsák.
- Még aznap felkerestem egy közelemben lévő szakszervizt. Ők is elcsodálkoztak a csoda-Skodán. A kocsit következő napon (2008.XII.10-én ) leadtam hibamegállapításra. A szerviz ritka korrekt,segítőkész a mai napig is!! Szakvizsgálat céljából megkeresték az Importőrt,aki abban az évben már nem sokat intézett. XII.28-29 körül már magam hívtam fel ismét az Importőrt,hogy mi újság?! Válaszuk a szokásos volt. Várják a gyártól,hogy mit kell tenni. Ekkor ígértem meg,hogy a médiához fordulok segítségért. Türelmemet kérték 2009.január 5-ig. Ez megvolt. Jelentkezett is az Importőr képviselője,aki akkor már közölte velem a hiba okát. Egy csatlakozó megolvadt az ülés alatt. Szerintük egy korábbi javítás miatt. A javítást a mai napig nem tudják megmutatni nekem. Állítólag az ülés alatti kábelköteg gyári szigetelése egy darabon meg lett bontva korábban és a szigetelés javítva volt. Nem a kábel volt javítva!!! Én a megbontásnál nem voltam jelen,csak egy hónappal később értesültem arról,hogy mi a hiba. Nem nagyon hittem az Importőr véleményében. MIért nem mondták ezt el még decemberben a megbontás után?? Rá 2 héttel az Importőr szakemberei eljöttek a szervizbe,hogy megtekintsék az autót. Sok lehetőséget vázoltak arra,hogy mitől lehet,de konkrét bizonyíték a mai napig nincs. Egy szigetelés megbontása nem a vezeték megbontása!! Ráadásul az autó 0 km-es kora óta végig szakszervizben volt javítva!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy érzem,hogy nem én tehetek arról,hogy ez a hiba előjött. Az Importőr nem vállalta a javítást saját költségén,mert az autó már nem garanciális és nem él a szavatosság sem rá.
- A történtek után arra gondoltam,hogy egy Importőrnek az ügyfelek megelégedése érdekében, méltányosságból is jó lenne ilyenkor ebből kivenni a részét.( Főleg úgy,hogy a hiba okát senki sem tudja bizonyíthatóan.) Ezt csak én gondolom így,úgy néz ki.
- Tanultam az ügyből. Ha bármikor ismét autót veszek elolvasom a gépkocsihoz kapott tájékoztatót. Ehhez a kocsihoz kapottban nem volt leírva,hogy mi van olyankor amikor az ember kifut az időből és úgy hibásodik meg egy biztonsági eszköz,aminek az életemet kellene védenie.Abban fogok reménykedni,hogy a következő (indokolatlan légzsák robbannás) még legalább a szavatossági időn belül történik. Így majd a javítás nem kis költségét nem nekem kell akkor fizetnem. Jelen esetben most ennek teljes költségét én viselem.
- Az autóm lassan elkészül és eladom,mert elment a bizalmam. (És nem csak az autóval kapcsolatban,hanem az Importőrrel kapcsolatban is. Nem nagyon ügyfélbarét.) Bár próbálnak megnyugtatni,hogy ez nem egy szokványos eset,de engem ez nem vígasztal ám.
- Azért annak örülök,hogy a légzsák nem menetközben az autópályán durrant el 130-nál indokolatlanul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | passat | Következő autója? | Ma is ilyet vennék,de elment a kedvem az Importőr miatt. |
Verdikt | (4.9/10) |