"A" Limuzin
Volkswagen Passat 1,9 PDTDI tapasztalatokkal váltottam, bár kicsit félve a Skoda Superb-re.Az ok nem volt más, mint hogy kellett még egy kis hely. Szívem szerint a VW zászlóshajója a Phaeton jött volna szóba, de hát a csúf anyagiak mindíg határt szabnak az ember elképzeléseinek. Többedik autómat vásárolom ugyan azon a helyen, nem volt ez most sem másképpen. Szerencsére a cég árulja mindkét márkát és legnagyobb csodálkozásomra "nem néztek le" amikor kikristályosodott, hogy nincs akkora takaróm, amekkorát szerettem volna nyújtózkodni, hanem illedelmesen átkísértek a Skoda szalonjukba és megmutatták jelenlegi autómat. Szép nagy, motorizáltságban nem különbözik a Passattól és most már tapasztalat alapján mondhatom, hogy a minőség is ugyanaz. Nem zavar a "zöld kesztyű" a kormányon, mert az érzés és a hely feledtet velem minden szocreál emléket. Ennek az autónak semmi köze az emlékezetes "vízfelforrós" modellekhez ez maga a tökéletesség. Nagy csodálkozásomra találtam magamnak olyan dolgot is az autómban ami jobb mint a Passatban. Ez a váltó. Kellemesebb, pontosabb, lágyabb. Nem értem hogy engedhették ezt a VW mérnökei :-), mert ha ezt kipróbálja egy Passat tukajdinos, akkor nem fog gondolkodni és vált. Mindent összevetve nem döntöttem rosszúl a Skoda Superbel. Aki nálam jobban örűl az csak az aki mögöttem ül. A lábtér a hátsó üléseknél gigantikus. Túl vagyok az első szervizen is már. Üzenem azoknak akik a lehúzásról beszélnek a márkaszervizekben, hogy számoljanak. Az első szerviz költsége (70.000 Ft.) kb. 2 forint kilométerenként, na bumm, ezért viszont nyugodt vagyok, ha történik valami az autómmal éjjel vagy nappal, garancia időn bellül vagy azután. Nem kell gondolkodnom, hogy milyen kitalált történetet adjak elő azért, hogy javítsák a autómat garanciában vagy szavatosságban. Ha pdíg lerobbanok mondjuk mátészalkán és nincs Mobilitás Garanciám, amit csak a márkaszerviz ad akkor a gépkocsi hazaszállítása elviszi több évre azt a megspórolt pénzt amennyivel a mindent tudó ezermesterek olcsóbban csinálják meg a verdát. Sóherek ne vegyenek ilyen autókat, aki viszont áldoz rá annak meghálálja a márka és a hozzá tartozó minőség.
- A használat során eddíg semmi.
Porsche Buda
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Passat Variant 2,0 PDTDI | Következő autója? | Superb, ha lesz új kaszni |
Verdikt | (8.7/10) |