Reálisan a Dual-ról
Családi döntés volt: inkább fizetünk többet 150-200eFt-al, de a csomagjainkat ne különvonattal küldjék utánunk....Az előtolt hátsó ülésekkel, (amin még lábbal rendelkező ember is utazhat) hátul jókora hely marad, pakolós emberek vagyunk, ezt meg is becsüljük.
De nézzük inkább a DUAL tulajdonságokat.
Kerek egy év mérlege:Megtett km:12069, Elfogyasztott gáz:966,3liter, Elfogyasztott benzin:103,2 liter
(Tehát 86%gáz, 14%benzin arányban fogyaszt üzemanyagot ! Mi van a háttérben? A beinduláshoz, és a motor felmelegítése benzin üzemmel jár.Az átkapcsolás automatikus, a beállított hőfoknál.Minél többet teszünk meg egy beindulás után, ez annál inkább marginális körülmény. Esetünkben ezt a 14% soknak tűnik. Az átlagos út 4-5 km volt.)
Mellőzhetjük az 1 éven belüli ár ingadozásokat, ha összeadjuk a két üzemanyag összes költségét, és visszaosztjuk a megtett távolsággal. 16,2 Ft/km jött ki. Aztán, ha a haver megkérdezi, hogy mennyit fogyaszt a verda, mit mondjunk? Nos, kizárólag városi használat merült fel.Ennek során 100 km-re 1620Ft költség esik.
Ebből az összegből 265...285 Ft/liter árú benzin estén 6,1 ...5,7 litert lehet vásárolni.Viszont tisztán benzin üzemmel még nem autóztam, de népítéletes számok 7 liter benzin felett vannak. Tehát valamennyit meg lehet takarítani.
Egyéb: egy 40literes gáz tankolással 450..500 km-t lehet autózni. A gáz tartály egy érdekes történet: a pótkerék helyén van elhelyezve. Ezt a kereskedő először egy Octavia csomagtartójánál mutatta meg: katasztrófa. Mármint a helyéről kiszedett, és a kárpitra bedobott pótkerék nyomasztó látványa.Viszont a Roomsternek olyanok a méret viszonyai, hogy van lehetőség függőlegesen az oldalfalhoz állítani. A kalaptartó alá pontosan bepasszol.(Ez jó dolog: mellé keresztbe befér a fűnyíró.)Kár hogy ezt a Vevőnek kell kitökölnie a pótkerék rögzítését. Egyébként ez az autó egy nagy guruló bádogdoboz, beleférünk, nem ázunk, és A pontból B-be el lehet vele jutni.Hulladékkal üzemel( a kőolaj lepárlás melléktermékéből), akit ez motívál , Íme egy létező lehetőség.
- semmi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |