Autók » Skoda » Roomster (2006)

Roomster 1.4 16v Style

Két gyerekkel ideális!

Két kisgyerekkel kerestünk olyan autót, ahová kényelmesen be tudjuk ültetni őket a gyerekülésbe. Szempont volt többek között az, hogy a gyereknek ( 3éves, a másik féléves volt akkor) ficánkolás közben se verjük be a fejét, miközben igyekszünk betornászni az ülésbe és legyen terük és ha lehet még ki is lássanak az ablakokon... Jó néhány autónk volt előtte, a teljesség igénye nélkül a bajor-német konszerneken át a psa-termékek mellett távol-keletieket is vettünk-kipróbáltunk-eladtunk. Hirdetés útján láttuk meg és szerettünk bele. Lehet, hogy megosztó a kinézete - lehet rá mondani szépet-rútat egyaránt. Valóban nem lehet egy Pinninfarina tervezéshez hasonlítani - de mi nagyon szerettük! :)
Lényeg: megláttuk, megszerettük, megvettük ... és mint a mesében boldogan használtuk. Napi szinten nagyon megviseltük, mert fővárosban minden munkanap gyerekeket kerületi bölcsi-oviba hurcoltuk és bevásárláshoz használtuk - ezért sok kicsi út + megállás-indítás + fekvőrendőr kupacok a mindössze 7-8 km-es etapon. Ennek ellenére kb. 45.000 km körül beállt a városi fogyasztás 7-7,5 literre (eleinte akár 10 litert is produkáltunk). Eladás előtt (nyári nagymelegben klímával) 7 liter alatti átlag lett. Országúton 90-es tempónál 5 liter körüli; autópályán 130-140 tempónál 6,5-7,3 között autóztunk családi terheléssel.
Abszolút pozitívum számunkra, hogy az autó teljesen hibamentesen üzemelt. Az időszaki szervizeken kívül csak gumiszerelőnél jártunk. Meg kell említenem, hogy mind a szakszerviz, mind a FIX tökéletesen korrektül járt el - ahol lehet kedvezményt adtak és kb. 35E ft-ból kijött minden alkalommal + néhány ezer forint a mobilitás garancia.
Két dolog volt bosszantó: vmi "manó" elette mindig a fényszóró izzókat, mert 5-6 havonta cserélni kellett. Nem az ára, hanem az az 5 perces macera volt bosszantó amíg cseréltem; a másik hogy kicsit "retrós utánérzésnek" előjött a kiegyenlítő tartály alacsony szintje - évente 2x után kellett tölteni...
Remek volt vezetni: barátságos, egyszerű, átlátható, kézreálló volt kapcsolóktól-kormányig minden. Jól be lehetett állítani az ülést és kormányt, tükröket is. Rendkívül pontos váltó és magyar utakat toleráló és tűrő futómű párosult. A motorteljesítmény néha kevésnek tűnt (pláne klímával), de csak a megszokási időszakban - ráérezve remekül lehetett vele kigyorsítani és előzni is (visszaváltás és magas fordulatszám kell hozzá). Az ülések kiszedése TÉNYLEG néhány mozdulat! I.EA-ból 2,35 m magas gardróbot lapraszerelve simán be tudtam tenni (ugyan sréhen) és csomagtartó ajtót becsukva hazaszállítani! Nem kényesek a szövetek sem és nem sérülékenyek; műanyagok a króm-utánzatú keretekkel (szódával) elmennek.
Kilátás hátul (gyerekeknek is!) zseniális; elől az A-oszlop picit sokat takar; első ablak "páncélautósan/tankszerűen" szűk, lámpa alá nem álltunk!

Összességében: Rendkívül ajánljuk mindazoknak, akik 1-2 gyerekkel (vagy felnőtt utassal) és sok csomaggal megbízható, szerethető autót és gondtalan autózást akarnak. Biztos van szebb, erősebb, markánsabb... de mi nagyon elégettek voltunk vele és nem is adtuk volna el a mai nappal... DE harmadik gyerekünk már 9 hónapos és napi gondot okozott, hogy 3 gyerekülést nem lehet belehelyezni semmi módon. Ez az egyetlen indokunk és most cseppet "gyászolunk" mert annyira megkedveltük az észrevehetetlen "szolgánkat"...

- Fényszóró izzókat viszonylag sűrűn kellet cserélni (kb. 6 havonta).

Mentes és Társai - Kispest, Attila u. 36-38.

FIX Auto Service - 1195 Budapest, Üllői út 303. (Agip kúton)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Pajero Következő autója? Multipla
Verdikt (9.6/10)

Skoda Roomster 2006 (2006)