Autók » Skoda » Rapid (2012)

Rapid 1.2 TSI

Sajnos csalódás!

A vegyes érzelmek című írás ihlette az ítéletem. Hol is kezdjem? Új autóként vettem és nagy reményekkel a Skoda Rapidot a kisebbik 90 lóerős kivitelben. Az autó a Skoda hírnevéhez nem vagy csak nagyon erőltetetten felel meg.Minden jó egy kicsit, de a gyenge kasztni, a párásodás, a csikorgó fékek, a szélzaj, az ajtók mögé befolyó víz és sár (!!) nagyon elvették a kedvem nem csak a Rapidtól, de a korábban jónak tartott Skodától is. Aki ilyenben gondolkodik annak üzenem, hogy ez inkább egy nagy Fabia, semmint egy kis Octavia azaz, nem üti meg azt a mércét, amit egy családiautótól elvárna az ember. A csomagtartó nagy és jól pakolható, az utastér négy személynek éppen jó, a felszereltsége rendben van, az anyagok tartósságában vannak kétségeim. A TSI motor előnyei párezer kilométer után egy dologban mutatkozik meg, az pedig a fogyasztás. Na persze ettől sem kell hasraesni, az 5-6 literes fogyasztás szívómotorral is elérhető. Összegzés: a Rapid nem éri meg az árát, 3 és fél millióig még mondjuk elmegy, de 4 millió fölött 5 millió felé már egyértelműen rossz vétel. Ez van!

- Semmi, de több olyan is van, ami már sajnos alapból sem a legjobb!

Újautó, de már voltam kérdezni(ez is sokat mond).

Fenntartási költség (7) Évjárat 2016
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (4.7/10)

Skoda Rapid 2012 (2013)