Autók » Skoda » Praktik (2006)

Praktik 1,4 TDI Praktik

Jó kis autó, csak hangos és picit iszákos

Tavasszal vettem át. A kilátás hátrafelé nem valami jó, emiatt óvatosan kell sávot váltani. Az 1,4-es TDI motorját nem szeretem. 1000-2000-ig lomhább, mint egy Trabant, 2000-3000 között kifejezetten jól megy, 3500-ig még használható, 3500 fölött teljesen meghal. Hangos és annyit fogyaszt, mint egy benzines. Autópálya 5,5-5,8 liter max. 120 km/h-val! Városban 6 de inkább 7 liter klíma nélkül max. 2000-ig forgatva!!! Ha hajtom városban 8 litert simán meg lehet vele etetni. Ezek az adatok 0 kg-os raksúly mellett értendőek. A Corsa C-m kevesebbet eszik benzinből... A rövid váltó miatt meglepően jól gyorsul, de 5-dikben 120 km/h-nál már 3000-el bömböl a motor. Emiatt nem is szoktam gyorsabban menni vele autópályán. 200-300 kg-os terheléssel már lomha. A 195-ös gumik (gyári) jól mutatnak rajta, de szerintem 70 lóerőhöz teljesen feleslegesek, és a fogyasztásnak sem tesznek jót. A klíma gyenge, 40 fok melegben nem sokat ér. A váltó jó, fékek jók.
A futómű egy kicsit feszes, de nekem pont így jó. Stabil. Jól rakodható. Nem luxus limuzin, de elfogadhatóan kényelmes.

Alapvetően meg vagyok elégedve vele, jó kis autó, de az 1,9 TDI sokkal-sokkal jobb választás lett volna...

- Semmi

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008