Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1,9 Tdi 81 kw Ambiente

Zörg? kedvenc

2004 júniusban vásároltam Németországban ún. Jahreswagen gyanánt 16000 km-rel. Az els? pár hónap csodálatos élményt hozott. Nyomatékos autó, jó gyorsulással, kedvez? fogyasztással.
Ismertem a márkát, el?tte is Octaviam volt 1.6-os 75 LE-s LX. Típúshibák a dízelen is megjelentek, az els? stabilizátor rúdon lev? gumi-vászon gy?r? kopás következtében nyikorogni kezdett. Jó hír: A Skoda rájött 7 év után, hogy ebb?l az alkatrészb?l kihagyja a vásznat és így nem fog nyikorogni. Rossz hír: megváltoztatta a hozzá tartozó fém bilincs formáját, így azt is cserélni kell (10.000 Ft összesen). Ajtók nyekergése. Megszokott a csavarodó kaszni miatt, orvoslása az ajtó zár statikus oldalán lev? U alakú fémre két tekerés a szigetel? szalagból és a zörgés, nyekergés megsz?nik.
Az els? hangszórók bebrummogtak, a szervízben szivacsot tettek mögéjük, így jobb. A tet?kárpit bizonyos fordulaton zizeg, megoldás: szivacs, vagy a rádiót felhangosítani.
Legújabb bosszantó gond, hogy a fedélzeti szgép pillanatnyi fogyasztásmér?je, sokszor irreálisan magas értékeket mutat (pl. 52 l.), hála istennek a fogyasztás nem változik, csak a kijelz?vel van gond. Jelenleg garanciális még a kocsi a szervízben tanakodnak a megoldáson, ahogy hallottam a teljes kijelz? szerkezetet kell lecserélni (kb. 100.000 Ft), remélem megy még garanciában.
A sok apró gond ellenére jó az autó és remélem, hogy miután az összes nyekergést, zörgés megszüntettem ismét örömet fog okozni! Az ambiente felszerelésb?l csak a manuális klímát cserélném ki digitre!

- Els? stabilizátor gumigy?r?, jobb hátsó ablak felhúzó gomb esti fénye, pillanatnyi fogyasztás jelz? extrém értékeket mutat (jelenleg folyamatban a hiba felderítése), jobb hátsó ABS érzékel? csere, els? hangszórók mögött lev? szivacsos m?anyag kirepedt és a hangszórók bebrummogtak.

Kaposvár Skoda

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? Octavia 1.6 LX Következő autója? Toyota Avensis-en gondolkodom egy-két év múlva
Verdikt (5.8/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)