Turbós előzőgép!!!
Toyota Corolla után Avensis-t akartam dízelt. Sokat megnéztem, de vagy gyanúsan kevés km volt benne a kopásokhoz mérten, vagy törve volt. A fő ok végül is az volt, hogy magyarországit, szervízkönyveset csak benzinesben lehetett volna venni. Ekkor jött képbe az Octavia.
Mondták, hogy keveset fogyaszt, van hozzá minden: E mellett döntöttünk. Nehezen szoktam meg, hgoy többet forgat indításnál, mint a régi Corolla, de végülis indul - ez a lényeg.
A 110 Le nagyon jó, bár én inkább a takarékos vezetés híve vagyok. Akitől vettem az autót, mondta, hogy a bal hátsó ajtónál valami elektromos probléma van, nincs központi zár és nem megy az elektromos ablak - engedett az árból... Miután megvettem, elvittem egy szerelőhöz. Szétszedte... Ki volt belőle minden szedve, két léccel volt feltámasztva az ablak!! -SZÍVÁS!!!!!
Egy év múlva sikerült bontóban, 30 000 Ft helyett - vidékről - 10 000 Ft-ért megvenni a belevalókat.
A használt egy év alatt 22 000 km-t mentem vele. A komplett vezérműszíj-cserén kívül apróbb hibái: duda nem szól, első szivargyújtó nem működik, vízhőfok-jeladót cserélni kellett.
Ettől függetlenül: NAGYON JÓ AUTÓ - Digit klíma van benne, ami nagyon jó.. Viszi az utánfutót is, mint a pelyhet - benne a zenekari cuccokkal! FOGYASZTÁSA IS NAGYON JÓ!!!!
Remélem sokáig kitart.. Egy darabig nem lesz rá pénz, hogy kicseréljem. Magas-Tátra, Lengyelország, 4 személy+csomagok, 920 km, 4,7 átlag!!!!!! - Ezért vettem ilyen autót! Legtöbb, amit mentem: 170 km/h, de azt lazán vitte!
Ami még egy kicsit zavar, hogy nagyon alacsony az eleje: külön figyelmet igényel vezetés közben, illetve egy kövér gázadáskor igen csak kormol. Mondjuk ez attól is lehet, hogy nem sokszor pörgetem meg az autót.
Fékek jók, kényelmes elől - nekem még hátul is 180 cm-rel, nyugodtan beülök magam mögé!!
Hideg motornál a kuplung felől enyhe zörgés hallatszik, de pár km után megszűnik. Nem tudom, mi lehet ez??!! Remélem nem nagy probléma....
- Féktárcsák, fékbetétek - elől, hátul: 40 000 Ft, barátommal javítottuk..
- 2 hátsó lengéscsillapító: 17 000 Ft/db.
- Vízhőfok-jeladó: 3000 Ft.
- Toronycsapágy: 3000 Ft/db.
- Vezérműszíj-garnitúra: 56 000 Ft/db.
Skodánál dolgozik, de nekem otthon javít. Precíz, ügyes - N. Zoli...
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2000 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 22000 |
Előző autója? | Corolla 1,8 D | Következő autója? | Remélem ez sokáig megmarad... |
Verdikt | (6.5/10) |