Szürke bálna
Nagyon szeretem. Megbízható, viszonylag gyors, hatalmas a csomagtartó. 2003-ban Spanyolországig mentünk 150-160-as tempóval. (3 utas + én), tele csomagtartó. 8 literes fogyasztással kalkuláltam, magam is meglep?dtem, amikor az 5200km után 6,2 volt az átlag. Persze az nem magyar benzinnel volt.
Szervízköltsége nem magas, évente megért 25-30e forintot a biztonság.
Rengeteg apró ötletes megoldása van (pl. 3. napellenző).
- 1. alig fél évesen az index nem ment - kihívtam a sárga angyalt, nem tudta megjavítani. Másnap rájöttem: a szell?z?re helyezett légfrissít? egy kicsit benyomta az elakadásjelz?t. Pénzembe nem került.
- 2. Kb. 2 év használat után a bal hátsó lámpa izzója kiégett. Kicseréltem 99 ft.
- 3. Mostanában vettem észre, hogy a bal els? ajtó nyitásakor nem gyullad ki a bels? lámpa, illetve nem jelez az égvehagyott fényszóró figyelmeztet?je. A 45.000 szervízen azt mondták, hogy egy elektronika ment el, de csak a zárral együtt cserélhet? kb. 35.000 ft-ért.
- 4. Elszállt az index megszakítója, a csere 10,000 ft volt, a szervízben hallottak alapján nem az enyém az els? ilyen jelleg? híba.
- Már egy év eltelt a bejegyzések megírása után, az autó túl van az első vizsgáján, valamint a 60,000 km-en. de a véleményem nem változott. Az elmúlt egy évben nem történt meghibásodás, mint egy óramű, a motorja. Bár most csak belföldön utaztunk, Bükfürdőre, ismét sikerült a kb. 1000 km-t oda-vissza kb. 6,5-es fogyasztással megtenni.
- Utolsó bejegyzés: Szombaton (majdnem pontosan öt év használat után) visszaadom a kereskedőnek, cserébe egy új Octavia II-ért. Újabb tízezer kilométer után semmit nem változott a véleményem, továbbra is imádom. Hogy miért cserélem mégis le? Mert nem vagyok biztos benne, hogy 2-3 év múlva lesz lehetőségem rá. A márka számomra bizonyított. Lehet, hogy lehetne gyorsabb autót venni (de minek?), lehet, hogy lehetne "márkásabbat" (minek?). Remélem a második generációval ugyanilyen jól járok.
Gál és Tsa autószalon, Eger. ?ket jobban szeretem, náluk vettem mindkét autómat, értenek hozzá.
Autosol- Miskolc
Értenek hozzá, gyors, pontos vizsgálatot folytatnak. Nagyobb cég,ezért személytelenebb.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 72000 |