Szép családi autó
Kinőttük a régi típusú Suzuki Swift Sedan 1,6-ot, az ár/nagyság miatt döntöttem az Octavia mellett (No és nem utolsó sorban azért, mert csehek gyártják - segítsünk egymáson, ha tudunk). Első benyomások inkább pozitívak: szép (nekem kifejezetten tetszik a formája), robosztus (Suzuki után), hatalmas csomagtér, hosszú úton járó, de hatékony, és nehezen fáradó fékek. Kíméletes használat mellett meglepően alacsony (6 liter körüli) fogyasztás. Ami nem tetszett (más elsőre sem): lassú gázreakció (emiatt lefulladásra hajlamos a motor), kényelmetlen és nehezen optimalizálható üléspozíció (pedig átlagos, 170 cm-es magassággal bírok és a kormány minden irányban állítható, plusz az ülés magassága is állítható), gyakorlatilag oldaltartás nélküli első ülések. A váltó pontos, de 1-2-ben kicsit akad.
Most már 17000 km-t tettem meg vele, vegyes útviszonyok között. Nehezen lehet megszokni, hogy rossz földutakon gyakran menetből kell 1-esbe kapcsolni, mert a motor nem bírja az alacsony fordulatszámot. Városban, országúton kényelmesen vezethető (sportosan képtelenség!), az úthibákat elfogadhatóan kisimítja, autópályán 170-180-at huzamosan bírja (azért ilyenkor 9-10 l/100km-t fogyaszt), a többi autós "emberszámba vesz" (Viszont az 1,6-os Suzukival bárkit le lehet alázni!)
- Eddig még semmi.
- (Bár a hátsó ajtók zárnyelvei kezdettől fogva nyikorogtak menet közben a kasztni csavarodásai miatt, de ezt a hibát egy kis textil-ragasztószalaggal sikerült megszüntetnem)
Még nem volt szervízben.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2006 |