Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1,4 Cool

Skoda Negro Fantastico

Próbálok elfogulatlanul írni róla... előző autónk egy Suzuki Swift 1,6 sedan volt így igazán csak ehhez tudom hasonlítani.

Az autót 2010. márciusában vásároltuk meg kereskedésből. A km óra 81 ezret mutatott... tételezzük fel, hogy igaz, hisz tudjuk, hogyha a kmóra-visszatekerés olimpiai sportág lenne, már több tucat aranyérmünk lenne....

Szerintem eléggé jól eltalált formavilág, jól néz ki, főleg feketében, bár ez izlés dolga. Ami viszont vitathatatlan dolog az a hatalmas csomagtartó! Szinte minden belefér! 7 napod horgásztúra felszerelésétől kezdve az Indesit mosógépig, a benzinmotoros fűnyírón át. Egszóval hatalmas!
uttartása kitűnő! Az úthibák jól elnyeli, oldalszélre nem érzékeny! Belül halk, 130 felet kezd igazán hangosodni, de ez az autó nem szerintem nem arra van, hogy szálguldozni, hanem Aból eljutni Bbe sok pakkal!:) Szerintem!

A felszereltség szerintem teljesen elfogadható, elektromos ablak, elektromos tükör, klíma, ABS, légszákok stb... Ebben a kategóriában, ennyiért ez teljesen reálisnak tartom!

Ami negatívum, hogy az 1,4es motor kicsit gyenge, főleg a Suzuki után, amit 1,6os és majdnem fele ennyi volt súlyban! Viszont a fogyasztása elég barátságos! Ukrajnában tankolva teli(ott a teli kicsit több, mint az itthoni teli) tankolva és 1200km-t, ami elég jó. Persze, mint minden autónál a fogyasztás erősen jobb láb függő!

Amióta nálunk van volt már ukrajnában, balcsin, pesten, nyíregyen.... bár véleményem szerinte kevesebbet használjuk az autót az átlagnál, de eddig tökéletesen bevált! Aki egy használható, megbízható és olcsó üzemeltetésű autót szereten és nem siet sehova, annak csak ajánlani tudom!

És azt tudom javasolni, hogy a széthajtott cégautókat kerülni!!!

- Eddig a kopó alkatrészeken kívül semmi! Egyszer a kilométeróra környékén valami vezeték volt megtörve, ingyen megcsinálta ismerősöm:)

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Suzuki Swift 1.6 Következő autója? nem francia... japán vagy német
Verdikt (8.8/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)