OCTAVIA a hosszútávú kapcsolat!
Az autó kényelmes, négy tagú családnak (hátul gyerek(ek)) megfelel? háttér hosszabb utak lebonyolításához is. Fogyasztása megfelel?, légkondival max 7.5 L/100 km, légkondi nélkül max 6.5 L/100 km vegyes üzem mellett. Szerintem a szükséges mértékig rugalmas, de nyilván nem versenyautó. Eddig tökéletesen megbízhatónak bizonyult. Véleményem szerint ennél a típusnál nagy jelent?sége van a bejáratásnak, azaz az els? 1500 km-nek. Én az els? 10000 km-b?l kb. 8500 km-t nem magyarországi autópályákon tettem meg úgy, hogy a végsebességet folyamatosan 130 km/h körül tartottam. Javaslom mindenkinek, hogy az els? 15000 km-es (vagy 1 éves) szervizt megel?z?en 5000 km-nél végeztessen olajcserét. A motor meghálálja, az enyémben az olajszint soha nem csökken, még az említett sztrádás utakon sem. Sebességváltáskor a motor igényli a megfelel? fordulatszám tartomány betartását. Gyakorlatilag valamennyi sebességfokozatot legalább 2000 ford/s felett kell tartani, és célszer? kb 3000-3100 ford/s között váltani. Véleményem szerint a motor élettartamának növekedését jelentheti, ha az 5. sebességi fokozatot alacsony fordulatszámon (2000-2500 ford/s) nem használjuk. Így az autó rugalmasságára sem lesz panaszunk. A sebességváltó könnyed, és biztos váltás tesz lehet?vé. Az autó menettulajdonságai kiválóak, a gyári (nem alu) felnikkel és gumikkal puha a futása, a hazai utak egyenetlenségei is elviselhet?ek. A kormánym? remek, nem jellemzi sem alul-, sem felül kormányozottság, a kanyarokban az autó stabilan ül, még nagy sebesség tartományokban is. A csomagtér döbbenetesen nagy, a hátsó ülések lehajtásával akár franciaágyként is funkcionálhat. (kipróbálva :-))
Összegezve: Megérte az árát!
- Vészvillogó-kapcsoló (garanciális)
Auto Fatér Zalaegerszeg