Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1,2 TSI

Minden büdös ,ami jó

Újonnan vettem octavia 1,2 TSI-met. 2012 augusztusában. Minden ígéretük ellenére csúszott az átadás, na nem vészesen, de idegesítően! Mindig volt valami kifogás!
Na ,nem baj-most már a miénk!
Tágas, jól megy és még jól is fogyaszt.
4800 km-t tettem eddig bele, 6-6,5 -es átlaggal. A kilométer 3/4-e város. Van olyan elég sokszor,hogy 5. sebességben 50-el megyek és 3,9-4,3 a pillanatnyi fogyasztásom. NAgyszerű!!!
Gond még nem volt vele- jól is néznénk ki ha lenne!
Annyi csupán,hogy a hideg idő beálltával a fűtést bekapcsolva egy ideig égett büdös szag jön a szellőzőnyílásokból.A szervizben a fűtőmotort ellenőrizték ,az rendben van. Tovább akarták bontani,mint pl. a műszerfalban a középkonzol kiszerelése, de azt nem engedtem. Lehet,hogy butaság, de félek,hogy még több bajt okoznának vele! A szervizesekről annyit, hogy azt mondták ők nem érzik a szagot. Be is fújták valami illatosítóval, de másnap már semmi haszna nem volt. Persze, mert a hibát nem tudták megszüntetni!
Az a baj ezzel az egésszel, hogy csodát vártam. Azt hittem,hogy tudják hová kell nyúlni és megoldják a problémát. Annyira a magyar márka-szervizes átlagot hozzák,hogy az csak na! Eddig Opel szervizbe jártam, és most a Skodásoknál is ugyanazt a tehetetlenséget tapasztalom, magabiztos pökhendiséggel vegyítve. Ez a legelszomorítóbb a magyar piacon. Még megmagyarázzák, hogy vagy hülye vagy, vagy nem is áll fenn a hiba!!
De sajnos ,ha a garanciát akarod a továbbiakban is, akkor továbbra is hozzájuk kell vinni az autót!
Az "Autós Koalíció" törekvése már itt megbukott!! De ez már politika!
Összegezve: eddig nagyon jól működik, szereti az egész család- ha kell gyorsul, ha kell keveset fogyaszt
A felszereltsége- Clever_ tempomattal + 1-2 dologgal megspékelve pedig fejedelmi!!!
Jó választás az 1,2 TSI octavia- kíváncsi leszek az új Octaviára!!!

- A fűtés bekapcsolása után 1 percig büdös, égett szag jön a szellőzőből. - A szervizben /garanciában/ nem találták meg a hibát,de a műszerfalat-amit akartak-nem engedtem tovább bontani.

Miskolc Autó-Lorántffy utcaSkoda, Audi,VW, márkaszerviz

Fenntartási költség (7) Évjárat 2012
Előző autója? G Astra 1,2 Következő autója?
Verdikt (8.2/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)