Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1.8T

Milyen? benzines? Igen 1.8 turbo! Ahaa ...

Jo auto ezert a penzert. Ha az ember dragabb autobol ul at akkor kisse sivar ... fekete, komor ...
Rovid itelet mert rovid ideje van meg.

Elegance: elektromos tukrok, ablakok, tempomat, 4 legzsak, abs+asr, derektamasz!, konyoklo, lampamoso, legkondi, fedelzeti szamitogep, kormany, pedalok, valto stb stb egyszoval "fulopsen" (boron kivul full) :)))

Motor 1.8 turbo benzin, 150 lo vagy ami megmaradt belole, nem merettem meg biztos haltak ki belole.
2000-es fordulattol meglodul es 6000-ig huz. 3-as sebessegfokozatban 150 km/h ha kihuzatom.
Nyomatek rendben van, otodikben csak nyomom a pedalt es eleg hamar feler 130-ra, ha meg sietni kell akkor egyet kavarok a lecsoba.

Kenyelem: a derektamasz jo, a konyoklo is, hatul nincs de ott sok hely sincs ;) - hat fosvagen gruppe, golf, bora mind egykutya.
Csomagtarto oriasi, nem tudtam meg telepakolni pedig nem kombi.

A fogyi: mindenki szokott felni amikor mondom hogy turbos :)
Nos ha finoman megy az ember (100-130) orszaguton elmegy 6.9-7.5-el
Varos nem tudom ... tobb, foleg hidegen, talan 10-14? Kiir a dragam 23-at is -25 (igen minusz huszonot) fokban rovid tavon (nem uzemmeleg motor).
Vegyes szamitogep szerint utolso 3000 km-re 8.6 ... ebbol kb 50% varos, 50% orszagut. Teletankolaskor is ilyenek jonnek ki ...
Nem sajnalom tole, egy 1.6-os is megenne de legalabb nem is menne igy ;)

Meg egy darabig marad, de ha rakoncatlankodik megigertem neki hogy felgyujtom :)
Amugy mindig kenyeztetem, havonta egyszer mosatom, a fulet meg hetente meghuzom ...

- - beesett a jobb elso oldalablak - tipushiba, emelomechanika csere - - hogomba - - rendszeres vendeg a motorlampa - egyszer nyomasvesztes a turbo es a hutto kozott, maskor gyujtaskimaradas, maskor a lambdaszonda panaszkodik - engem mar nem zavar, van hogy elalszik magatol mikor kipanaszolkodta magat ;), na nem eg napokig van hogy 50-100km es eltunik van hogy ujrainditas utan - - mostanaban rapszodikusan kigyul az abs lampa es utana a kiporgesgatlo - de ez is magatol szokott megjavulni, majd kiadja - megjegyzem tel van, so az uton, homok, kosz es a fekbetetek kopottasak mar, tavasszal csere - - termosztatcsere a vezerleskor - - csereltem az osszes szurot, olajat, vezerlest, gyertyakat - na jo ez karbantartas - - gumikat es acelfelniket vasaroltam ra ... karbantartas - - hja sok a baj na ;)

Markaszerviz

Magan szaki

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző autója? Mondeo Következő autója? nem tudom, de lehet benzin turbo ;)
Verdikt (6.2/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)