Autók » Skoda » Octavia/Octavia Tour (1996-2010)

Octavia/Octavia Tour 1.6 GLX, 8 szelepes benzines

Kiszolgál erdőtől a szállodáig, még ha kínzod is.

Egy év filózás után választottam a tipust, mert mindenre akartam használni.
Vissza is eltem a bizalmaval, tulhajtottam, az nem az auto hibája. Imádom.

Bírja 4 emberrel és csomagjaival a sziklás horvát tengerpartot, a járhatatlan bükki földutakat az erdő mélyén, de másnap egy mosás után szégyenérzet nélkül tudsz vele pénzes turistákat fuvarozni, és ha öltönyben érkeztek egy üzleti megbeszélésre, akkor is embernek néznek vele.
Sőt, lehajtott egy-két hátsó ulessel 1-3 ember + 6 láda áruval csapathatod kifelé a hungexpóra, vagy mehetsz nagykerbe.

Eközben van egy szerényen elegáns, és nagy autód, amin annyira finomak a pedálok, hogy csak billegteted fölötte a lábad, és ő megy, amerre szeretnéd. Kényelmes hajó, gerinctámasszal. És a rendőr egyszerűen észre sem veszi, soha ki nem szednek.

Autópályán sem villognak le, hisz szépen tartod a 140-et. (egy 6. sebesség azert rohadtul kellene bele)

Ez a kocsi mindenre jó, belül óriási, mégis sikerül ele parkolni Budapesten!
Fekve vezetek, de 120 kilós haver elüldögél mögöttem is.

Az út szélén sosem hagyott, pedig volt, hogy csak nagy duzzogva vettem az irányt a szerviz felé.

két év alatt 40.000 kilometert mentem vele többynire városban, sokszor megrakodva.

_____________
Szerény 101 lóerejét elég ügyesen mozgatja, sosem mész vele a kocsisor elején. Autópályán csak audi, bmw, és másik skoda előzhet le.

_____________

Fogyasztas: városban 10-11, autopalyan 9, AMÍG ra nem jottunk, hogy egy bizbasz hőfokmérő az összes hiba forrása, leesett 6 literre az átlag. (a motorhőfokmérőt nézessétek meg, egy hulye mérés miatt szenvedtek a motorgenerallal!)

Azt mondták nekem elnyűhetetlen, mégis majdnem sikerült szétrugnom, viszont nagyon komolyan kellett nyúzni.

Nem érte meg az árát, de minden percét imádom, és gyanus, hogy ujra Skodát veszek. (Vagy WV-t)

- Maradjunk annyiban ezeket cseréltem az első évben, mindenért vallalom a felelősséget :D - Hűtő - lengőkar - szilentek - fékek - kulung - akksi - gyertyák

Botos autoszerviz - Bp. acsirtamez utReggel beviszed, delben nagykerbe mennek, delutanra kicsereltek neked valamitó, a probléma vagy javul, vagy nem. Cserébe drága

Révész Bosch Car Service Eger, kistélyai utCsodatévő. Különösebb tapasztalat nélkül megoldotta az összes probléma forrását, és még csak le se akart húzni. Nem ad ki szemetet a kezéből.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (5.2/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)