Autók » Skoda » Octavia/octavia Tour (1996-2010)

Octavia/octavia Tour 1.4 16V

Kellemes és elegáns

Az autó vezetési kényelme szerintem nagyon jó, méretéből adódóan biztonságérzetet ad! A sokak által kifogásolt hátsó lábtér valóban szűkös, a csomagtartó azonban olyan hatalmas, hogy felmerülhet a kérdés miért nem adtak belőle egy kicsit a hátsó utasoknak is!
Kényelmes a futóműve mégis kicsit sportos hiszen az autó alacsony, persze itt gondot okzhat a járdasziget, sőt földesút nem is nagyon jöhet szóba!
Puritán műszerfalán kívül a beltérrel semmi gond, az összeszerelés minősége pl.: Opelhez képest kimagasló! Az ajtók nagy tömege jól érezhető ez tovább javítja a robosztusság érzetét.
Az 1.4-es motor első hallásra kicsinek tűnik, tőlem már menet közben kérdezték: "ez 1.6-os?", vagyis ekkora kocsitestet viszonylag jól viszi.Természetesen vannak olyan forgalmi helyzetek amikor kevés ez a motor, hegyi utak.Az auto a bő 180-at elviszi tartósan pedig 150-160-al jól autózható!
Ha jól sikerül a váltási pontokat elkapni, akkor jól gyorsul.
Ami az ABS-t illeti néha olyan érzésem van , mintha túl hamar működésbe lépne. És jó lenne, ha a motort az elektronika engedné forgatni kb 6500-ig, mert szerintem túl hamar leszabályoz valamivel 6000 alatt!

Nekem nagyon bejött a kocsi műszakilag és külsőre is!
Szép nagy autó...

A váltó viszont szinte tökéletes most már kb 65 000 km van benne! Igaz van a családban egy 1,4-es Fábia is annak sokkal jobb a váltója és a fékje is!

- Gyakorlatilag semmi különös.
- Talán annyi, hogy a középkonzol megvilágítása másodszorra romlik el!
- Most van egy kicsit zavaró jelenség: Fékezéskor rázkódás érződik a kormányon és olyan érzést kelt, mintha hullámosan lassulna.... nem tudom mi ez!
- Hát most 55100 km-nél kiderült mi ez! A féktárcsa és fékbetét cseréje vált szükségessé,a féktárcsa egyenetlen kopása miatt.
- A költség 50 eFt!
- Jelenleg 65 000 km van benne igazából nem történt semmi különösebb dolog...valami azonban mégis most, hogy kezd ismét hidegebbre fordulni az idő, valami érthetetlen módon recseg a tetőkárpit iszonyatosan zavaró. Ha egy kicsit áll a napon és melegszik a kárpit, már nem is recseg tovább! Nem értem és a napokban már az alapjárat ingadozás is előjött, sőt már kétszer le is állt!!!!

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Felicia Következő autója? Octavia II
Verdikt (7.2/10)

Skoda Octavia/Octavia Tour 1996 (2003 - 2003)