Gazdaságos családi autó
Mivel ez egy 5 sebességes autó, így autópályán nem gazdaságos vele gyorsan közlekedni, mert akkor 7-8 liter lesz a fogyasztása (180km/h környékén akár 11 is), városban meleg motorral 6 liter alatt is megelégszik, ha nem csak a szomszédba ugrik át az ember autóval. Egyéb utakon 5-6 litert fogyaszt. Nem csörög-zörög, mint néhány hasonló korú autó,és ez nekem fontos volt.
Rengeteg olyan kényelmi funkció van benne, ami általában nem volt szokás, amikor gyártották (SLX verzió). Nagy csomagtérrel rendelkezik, amin mindig csak csodálkozok, amikor úgy gondolom, hogy ennél több már nem fér bele..
A 90 LE kicsit néha kevés, de mivel nem aszfaltbetyárkodni vásároltam, így céljaimnak tökéletesen megfelel. Esetleg egy chiptunning feljavíthatja, ezen még gondolkodok..
- első fék tárcsa és pofacsere (35000Ft), illetve jobb hátsó stabilizátorrúd (5800Ft), ablaktörlő mechanika beázott és cserélni kellett (kb. 40e), ablak beesett és mechanika csere (kb. 18e). csomagtér zár beázott és csere (kb. 4e).
- ajtónyitás érzékelő rossz volt. kuplungszerkezet nagyon rossz volt, de cserélve.
Változtatgattam, talán a mostani mindenben megfelel. A márkaszervízeket kerülöm, mert drágák mind alkatrészben, mind munkadíjban.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 120000 |