Cseh Remek
Nagyon szeretem.
Ár-minőség arányban verhetetlen (ebben csak a Superb pipálja le), ezért a pénzért Golfot lehet csak venni VW-éknál, ennek pedig autó alakja van, sokkal jobban kihasználhatóbb, családiasabb, csomagtartó verhetetlen, és az 5 ajtó sedan kialakítás pakolhqatóság szempontjából a legtökéletesebb, sajnos belül nem nagyobb a Golf, Bora, Leon, A3, stb.-nél, de ez érthető, közös pasdlólemez.
Hibák:
tönkrement a jobb első, majd 1 évre rá a jobb hátsa elektromos ablakemelő mechanika, külön kapható, motor nélkül, 15-20e Ft, cserélve.
A leghúzósabb a lambdaszona és a légmennyiség mérő cseréje volt, százhuszon -egynéhány ezer km-nél, márkaszerviz.
Tavaly bal első ABS jeladó eldurrant, 17e Ft, márkaszerviz,
vmint a szervizkönyv szerint, 1 éves korában (előző tulajnál)
vízpumpa csere volt, garanciális.
ezeken kívül csak kopó dolgok lettek cserélve, szűrők, fékbetétek (10e/garnitúra), féktárcsa 8 év után először elől-hátul vadi új, BOSCH, előre 17e/db, hátra 11e/db, ilyenek.
Sajnos többször törtem.
Főleg vidéken használom, Bp-en alig-alig, előző tulaj is vidéken használta, így a futóműhöz se kellett még hozzá nyúlni, kivéve 2db gumi-szilent előre, mert már nagyon dübörgött a futómű (Bárdi, 1700ft/db).
Így, most 8 évesen, 175e km-rel is nagyon pöpec állapotban van, főleg ha lemosom, lepolírozom.
Rossz úton sajnos mindig cicereg valami, hol a jobb első ajtóból, hol a műszerfalból, de nem vészes.
Néha jól jönne egy hátsó ablaktörlő/mosó.
Nagyon jó autó, nagyon szeretm.
Igaz, így 5 év után már mintha kissé kinőttem volna, nem tűnik olyan hatalmasnak, mint amikor megvettem.
- 125000km-nél: lambda-szonda, légmennyiség-mérő, kettős hőgomba (Porsche-Buda, 200e ft)
- jobb első, majd jobb hátsó ablak emelő mechanika (előre 20e, hátra 15e a mechanika, én cseréltem)
- ABS-jeladó, 15eFt (Porsche-Buda)
Általában haverommal szervizelgetjük, aki autó szerelő, mindent megcsinálunk rajta, olajcsere, szűrők, szilentek, stb. emiatt nem hordom márkaszervizbe
Porsche Buda
Ha olyan baja volt, amivel nem boldogultunk a haverral, akkor ment a Porsche-ba, hál´ Istennek, eddig csak kétszer.
Jól dolgoznak, gyári alkatrészeket használnak, megcsinálnak minden elektromos nyavaját is, de iszonyat drágán dolgoznak, és az eredeti alkatrészek is nagyon húzósak (VW, Audi árak)
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | – | Következő autója? | csak 4x4-et és nagyobbat, ezt megfogadtam!!! Octavia 4x4, Superb sajnos kiestek. Audi S8, 1997-1998 |
Verdikt | (6.3/10) |